Annons

Annons

Sticka mössor!

IMG_0509

Det blir många stickade mössor så här års. Den blommiga mössan som jag stickade på i förra veckan är faktiskt färdig, men det är svårt att ta bra bilder i decembermörkret på kvällarna så det får vänta till helgen.

Annons

Nu håller jag på med julklappsmössor till mina syskonbarn. Den ena har önskat sig en mössa med drakar på och den andra vill ha en mössa med lejon.

Stickorna går varma. Drakmössan är faktiskt redan klar, fast något mönster till en mössa med lejon har jag inte – så jag får kanske rita ett själv. Men om det är någon som kan tipsa om en lejonmössa så går det bra att lämna en kommentar!

Under tiden visar jag en bild på en mössa jag stickade tidigare i höstas i lite tjockare, flerfärgat garn. Själva toppen på mössan blev nästan snyggast. Men ibland kan det bli ganska fint på avigsidan också när man stickar med flera färger.

IMG_0507

Det flerfärgade garnet heter Reggae Ombré, det vita bottengarnet heter Reggae och det kommer från Schoppelwolle. Garnet är hundra procent ull, men jättemjukt så det passar väldigt bra till mössor. Här kan man hitta garnet.

Om det finns fler som vill sticka mössor och ge bort i julklapp så har vi några fina mönster i veckans tidning till både barn och vuxna. Det är ju fortfarande två veckor kvar till julafton så man hinner!

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…