Annons

Annons

Min ex-fru är min chef och bästa vän

 

Paolo Roberto

Vändpunkten var ett polisförhör, men revanschlusten har tagit mig långt, säger Paolo Roberto. Foto: TV4.

TV-profilen Paolo Roberto:

Han började som korgosse i kyrkan och blev sedan kriminell. En väns död och ett polisförhör blev hans räddning. Möt Paolo Roberto – entreprenören som ständigt har nya projekt på gång.

I oktober 2003 genomled Paolo Roberto sitt livs största nederlag. Inför chockade åskådare slogs han medvetslös när han skulle försvara den internationella boxningstitel han erövrat året innan. Den brutala förlusten skapade stora löpsedlar.

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

– Eftersom jag hade varit så stöddig före matchen var min första instinkt att gå och gömma mig. Men jag återhämtade mig snabbt. Jag knockades på en lördag. På söndagen var jag med i både ”Sportspegeln” och en TV-sänd debatt om boxning som jag, trots grav hjärnskakning, vann. På måndagen startade jag mitt första företag, och på onsdagen hade jag mitt första stora uppdrag.

Tio år senare driver Paolo sex olika företag med sammanlagt 13 anställda. Han har sålt över 200 000 kokböcker, saluför numera såväl olivoljor som pastaprodukter i eget namn, och har dessutom en karriär som programledare i TV.

Vad är det som driver dig?

– Revanschlust! Det är en drivkraft som har tagit mig långt. Det är många som jag har velat överbevisa: Min gamla rektor som slängde ut mig från skolan och skrek efter mig att jag skulle hamna i fängelse, en journalistkår som inte trodde på mig som boxare, och folk som skrattade åt mig när jag startade företag.

– Den absolut bästa hämnden mot människor som dömer ut en är att bli sjukt framgångsrik, konstaterar Paolo med ett leende.

Paolo Roberto Pengarna på bordet

Paolo är programledare för ”Miljonlotteriets Pengarna på bordet”, som sänds på tisdagar i TV4.

Faktaruta:

Paolo Antonio Roberto

Yrke: Entreprenör, programledare, föreläsare och författare, f.d proffsboxare.

Ålder: 44 år

Familj: Sonen Enzo, 9, och dottern Elisa, 6

Bor: I hus i Nacka

Aktuell: Som programledare för ”Miljonlotteriets Pengarna på bordet”, som sänds på tisdagar i TV4, samt med boken ”Paolos träningsbibel” (Fitnessförlaget).

Läs hela artikeln om Paolo Roberto i Året Runt nr 46 som finns i handel från torsdag den 7 november.

Av Linda Andersson


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…