Annons

Annons

Min katt anfaller hundar!

Vad ska jag göra med min aggressiva katt? Vår kattexpert, Susanne Hellman Holmström svarar på frågan.

ilsken katt

FRÅGA: Jag heter Ingrid och har en katt som är 11 år. Det sista året har han blivit aggressiv mot hundar som passerar förbi på vår lilla bygata, både kopplade och de som springer lösa. Vad kan jag göra för att bryta hans beteende?  
Han har tidigare blivit jagad av hundar som inte var kopplade. Till slut kom han på att han kunde ge igen, men nu råkar alla hundar ut för detta.
Hoppas att det finns någon lösning på problemet.
/Ingrid Johansson

Annons

SVAR: Jag tycker att du ska gå till veterinären för att utesluta sjukdomar eller kroniska smärtor. Hos katter som är över 10 år är risken stor att katten har ledproblem som är väldigt smärtsamt. Även tandbekymmer kan leda till att katter kan överreagera vid olika tillfällen och visa ett mer aggressivt beteende. Gå gärna till en Kattvänlig Klinik eller kattvänlig veterinär. Om katten är okej enligt veterinären kan du prova en kattmat som har en lugnande effekt, den heter Hills Urinary Stress. I den maten finns det speciella näringsämnen som påverkar hjärnan så att katten blir mer accepterande mot förändringar samt lite lugnare i sitt beteende.Men låt veterinären göra sin bedömning först.
/Susanne

Är du nyfiken på fler svar från experten? Klicka vidare här>>


Kommentera

Vinn 10 000 kronor till valfri resa – TÄVLA HÄR

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…