Annons

Annons

Min mans okända dotter ringde på dörren

DET HÄR HÄNDE MIG! När jag öppnade dörren stod en okänd kvinna framför mig. Hon frågade efter min man. Men det tog lång tid innan jag förstod vem hon var.

En okänd kvinna stod utanför dörren. FOTO : Shutterstock OBS! Bilden är arrangerad.
Foto: Shutterstock, bilden är arrangerad.

En dag i mitten av oktober 2014 ringde det på dörren. Utanför stod en dam i 50-årsåldern. Hon frågade efter min man för hon hade en inslagen blomma som hon ville ge till honom. Jag undrade vem blomman var ifrån. Då svarade kvinnan med tårfyllda ögon: Det kan jag inte säja. Det var så konstigt att hon såg så ledsen ut.

Annons

Då hon var på väg att gå sa min man ”jag får väl säga puss och kram”. Då svarade hon, fortfarande med tårfyllda ögon: ”Det glädjer mej”. Så försvann hon. Jag och min man var väldigt undrande vem blommorna var från. Vi öppnade omslagspapperet då vi kommit in i vår lägenhet. Döm om vår förvåning, när där inte fanns något kort, bara en vacker bukett med liljor, rosor och andra blommor.

50 år tidigare, då vi nyligen hade träffats hade min man berättat för mig att han hade en dotter som blivit bortadopterad som liten. De hade bara haft en kort förbindelse och han var bara 20 år.
Plötsligt slog det mig att det måste ha varit hon. Jag kände mig förtvivlad då jag antog att hon kanske trodde att jag inte visste om henne.

Min man hade även en son som var ett år då vi träffades, och tillsammans har vi två barn, en dotter som är 49 år och en son som är 48. Jag ringde vår dotter som har hoppats på att en dag få kontakt med sin bortadopterade syster, som hon fick kännedom om först om vuxen. Hon har ju två bröder och har alltid önskat sig en syster. Vår dotter föreslog att hon skulle gå in på Facebook och efterlysa någon som lämnat en bukett blommor till en man, i vår del av landet. Redan dagen efter ringde vår telefon och jag svarade med mitt namn.
– Hej det är blomsterbudet, sa en röst med ett litet skratt.

Både jag och min man talade med henne en stund. Det visade sig att hon och vår dotter har en gemensam vän på Facebook och därför gick det så fort att få kontakt. Tina, som min mans försvunna dotter heter, berättade att hon är änka sedan många år och har två söner och barnbarn. Hon ville själv ringa till vår dotter och presentera sig. Det visade sig att de inte bodde långt ifrån varandra och träffades redan dagen därpå, sedan har de träffats varje vecka. Tina har även träffat bröderna och hon har flera gånger varit hemma hos oss. När vi firade guldbröllop var det självklart att Tina och hennes nya sambo skulle komma. Nu ser vi fram mot att få träffa hennes barn och
barnbarn.
/”Celine”

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…