Annons

Annons

Mini-Janssons i portionsform

Jansson – en kär gäst på midsommarfesten!

Mini-Janssons i portionsform

Mini-Janssons i portionsform

Du behöver 8 ugnsfasta 
portionsformar.
8 bufféportioner
8 medelstora potatisar
1 gul lök
2 burkar ansjovis à 125 g
3 dl vispgrädde
salt och peppar
½ dl ströbröd
Garnering:
persilja och ansjovis

Annons

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Skala och riv potatisen. Skala och finhacka löken. Hacka ansjovisen, men spara 8 filéer till garnering. Spara även spadet.
3. Blanda potatis, lök och ansjovis i en skål. Tillsätt grädde och ansjovis-
spad, blanda. Smaka av med salt och peppar. Fördela blandningen i formarna. Strö över ströbröd.
4. Tillaga i ugnen, ca 25 minuter.
5. Vid servering: Lägg på en rullad ansjovisfilé och lite persilja.

Recept: Janet Gustavsson
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Janssons frestelse med lax

Janssons frestelse med squash

Läcker janssontårta

 


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…