Annons

Annons

Minipajer med ädelost och spenat

Små men naggande goda smördegspajer med härlig fyllning av både ädelost och vanlig ost. Ät dem varma eller kalla.

Året Runt

Ca 12 personer

1 kyld smördegsplatta (glutenfri)
1 ägg till pensling

Fyllning:
70 g ädelost
100 g färsk spenat
1 1/2 dl riven lagrad Västerbottensost
2 msk finklippt gräslök

Äggstanning:
3 äggulor
2 dl gräddfil
salt, peppar
Garnering:
gräslök

Sätt ugnen på 225 grader.
Sporra eller skär ut rutor, 7–8 cm stora, ur smördegen. Lägg dem i folieformar så att lite av kanten hänger utanför.

Annons

Pensla smördegen med ett upp­vispat ägg. Riv ädelosten. Ansa spenat­en, hetta upp lite smör i en stek­ panna och fräs spenaten blank och smidig. Fördela spenat, all ost och gräslök i formarna.
Vispa samman stanningen och häll över, peta med en gaf­fel så att stanningen rinner ner överallt. Placera formarna på
en plåt och grädda mitt i ugn­ en ca 20 minuter eller till dess att pajerna fått en gyllene och fin färg.
Garnera med gräslök.

Recept av Bitte E:son Forsberg
Foto Anders Norrsell


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…