Annons

Annons

Minipajer med purjolök och getost

Försvinnande goda minipajer med purjolök, getost och en liten rosmarinkvist på toppen!

Minipajer med purjolök och getost

8 personer, ca 8 minipajer
Pajdeg:
50 g valnötter
3 dl vetemjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten
Fyllning:
500 g purjolök
25 g smör
2 ägg
2 dl vispgrädde
salt och peppar
1 rulle chèvre, 200 g, getost
Garnering:
2 msk flytande honung
rosmarinkvist
30 g pinjenötter

Annons

1. Pajdeg: Mixa valnötterna i en matberedare. Tillsätt mjöl, smör och vatten och kör till en deg. Tryck ut pajdegen i en smord muffinsplåt och låt stå kallt i 30 minuter.
2. Sätt ugnen på 225°.
3. Ansa och strimla purjolöken fint. Låt purjolöken mjukna i smöret i en kastrull. Rör ihop ägg och grädde och vänd ner i kastrullen. Krydda med salt och peppar.
4. Fördela purjolöksröran i formarna och lägg en skiva chèvre i varje. Grädda i ugnen i ca 10 minuter.
5. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Ringla över honung och dekorera pajerna med rosmarin 
och pinjenötter vid servering.

Recept: Janet Gustavsson
Foto: Anders Norrsell

 

 

 

 


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…