Annons

Annons

Minipajer med tomat och fetaost

Baka läckra minipajer med smak av basilika, tomat och fetaost. Garanterat en succé att bjuda på!

Minipajer med tomat och fetaost recept

Du behöver 8 pajformar som är 8–10 cm i diameter.

Minipajer med tomat och fetaost – recept

4 personer

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk kallt vatten

Fyllning:
400 g cocktailtomater, gärna i olika färger och former
100 g tärnad fetaost
3 msk finhackad basilika

Annons

Äggstanning:
3 ägg
3 dl vispgrädde
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl riven lagrad ost

Garnering:
basilikablad
rostade pinjenötter

1. Pajdeg: Blanda mjöl och smör till en deg. Tillsätt vatten och forma degen till en boll. Låt vila i kylen, ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200°. Tryck eller kavla ut degen i smorda formar. Nagga degen med en gaffel. Tillaga strax under mitten i ugnen, ca 10 minuter. Låt svalna.
2. Äggstanning: Vispa samman ägg, grädde, salt, peppar och ost och fördela hälften i pajformarna.
3. Fyllning: Halvera tomaterna. Låt osten rinna av och skär i tärningar, och fördela i formarna. Strö på basilika. Fördela resten av äggstanningen i formarna.
4. Tillaga i nedre delen av ugnen tills pajerna har stannat helt och fått en fin färg, ca 20 minuter. Känn med sticka.
5. Vid servering: Garnera med basilika och rostade pinjenötter.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Vegetarisk paj med grillad paprika och brie

Sparrispajer med ädelost

Minipajer med pesto och oliver


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…