Annons

Annons

Ostpajer med saffran

Läckra minipajer med västerbottenssost, tomat och saffan. Perfekt för en mingelbuffé i advent!

Minipajer med västerbottenost och saffran

ca 16 stycken

Pajdeg:
50 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl kesella
2 msk vatten

Fyllning:
250 g plommoncocktailtomater, gärna i olika färger
½ dl riven lagrad ost, t ex västerbottensost
2 msk finhackad basilika

Annons

Äggstanning:
3 ägg
1 1/2 dl vispgrädde
½ g saffran, 1 kuvert

1. Pajdeg: Hacka samman smör, mjöl, kesella och vatten och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i formarna. Lägg gärna formarna i ett muffinsbleck. Låt blecket stå kallt, ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225°.
2. Fyllning: Halvera tomaterna. Fördela ost i formarna och toppa med tomater och basilika.
3. Äggstanning: Vispa ihop ägg, grädde och saffran, och häll i 
formarna. Peta med en gaffel så att stanningen rinner ner ordentligt.
4. Grädda strax under mitten i 
ugnen, 18–20 minuter. Känn med sticka.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Smördegspajer med saffran och tomat

Pajbitar med Västerbottensost och bacon

Kanongoda små kantarellpajer med västerbottensost


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…