Annons

Annons

Minnesstunden för Lill-Babs tv-sänds

På söndag arrangeras en minnesstund för Barbro "Lill-Babs" Svensson som gick bort i sviterna av cancer i början av april. Nu ändrar TV4 i sin tablå och flyttar Bingolotto till förmån för minnesstunden. " Mamma älskade sin publik och därför vill vi ge dom en chans att vara med", skriver dottern Kristin Kaspersen i ett mejl till Expressen.

Minnesstunden för Barbro ”Lill-Babs” Svensson hålls i Storkyrkan i Stockholm på mors dag, söndagen den 27 maj. Ungefär 1 100 personer ryms i kyrkan. De som inte får plats kan i stället följa minnesstunden via TV4, som nu har beslutat sig för att ändra i tv-tablån och göra plats för minnesstunden.

Annons

– Efter samtal med Barbros döttrar så har vi förstått att om det blev fullt i en kyrka eller konsertsal så brukade Barbro säga att det är bara att öppna dörrarna så att alla kan höra. Att vi får möjlighet att sända den här musikaliska minnesgudstjänsten känns väldigt fint och helt i Barbros anda, säger Johanna Thulin Bratten, exekutiv producent på TV4, till Expressen.

Gilla Året Runt på Facebook
Barbro

Barbro ”Lill-Babs” Svenssons minnesstund sänds i TV4. Foto: IBL

Lill-Babs minnesstund 27 maj

Under minnesceremonin kommer en rad artistkollegor till Lill-Babs att uppträda och läsa texter. Det är hennes döttrars önskemål att allmänheten ska få en chans att ta farväl av den folkkära artisten.

”Mamma älskade att dela med sig av sitt liv till sin publik. Att publiken ska få chans att vara med i ett sista farväl ser vi som en viktig del. Mamma älskade sin publik och därför vill vi ge dom en chans att vara med”, skriver dottern Kristin Kaspersen i ett mejl till tidningen.

Barbro

Lill-Babs tillsammans med döttrarna Monica Svensson, Kristin Kaspersen och Malin Berghagen. Bild: IBL Bildbyrå

Ändringen i tablån innebär att söndagens ”Bingolotto”, som vanligtvis sänds i TV4 den tiden, får maka på sig. ”Bingolotto” sänds inledningsvis i stället i systerkanalen Sjuan den här veckan. Efter att  sändningen av minnesstunden är avslutad 19.30, är det den ordinarie tablån som gäller och ”Bingolotto” sänds i TV4 den sista halvtimmen.

”Vill vara med i flera år till”

Barbro ”Lill-Babs” Svensson dog den 3 april i år. Strax före sin 80-årsdag i mars lades hon in på sjukhus för hjärtsvikt. Samtidigt upptäckte läkarna då en elakartad cancertumör.

I en dokumentär som sändes i SVT i mitten av maj, berättade Lill-Babs om sin längtan efter att få uppleva mer tid tillsammans med sina barn och barnbarn. Hon sa då att det var den enda anledningen till att hon funderade på att sluta turnera.

– Jag vill vara med i flera år till. Men ibland drömmer man om nätterna att jag inte får vara med. Och då blir jag galen, säger hon i dokumentären.

Barbro ”Lill-Babs” Svensson föddes den 9 mars 1938 i Järvsö. Hon har under flera årtionden varit en av våra mest folkkära artister. Hon har tävlat i Melodifestivalen flera gånger och har levererat odödliga hitlåtar som ”Leva livet”, ”Är du kär i mig ännu Klas-Göran?” och ”En tuff brud i lyxförpackning”.

Dagen efter minnesstunden, måndagen den 28 maj, begravs Lill-Babs hemma i Järvsö. 350 platser har reserverats för de närmast sörjande inne i Järvsö kyrka.

Minnesstunden i Storkyrkan sänds den 27 maj kl 18.30 i TV4.

Text: Minna Wallén-Widung

Läs också:

Lill-Babs önskan före sin död – ville få mer tid med familjen

Lill-Babs plan för livsverket: Var Barbros vilja

Vännerna hyllar Lill-Babs – åker på turné i parkerna


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…