Annons

Annons

Anita: ”Bantningskuren höll på att förstöra mitt liv”

Plötsligt la sig kilo till kilo och ville inte försvinna. Men då fick jag tips av en väninna på en "helt ofarlig mirakelkur"...

viktminskning

Bilden är arrangerad. Bild: Shutterstock/IBL

Som det lätt blir för många kvinnor när vi kommer in i klimakteriet så hade min kropp börjat förändras. Höfter och mage var rundare och bysten lite väl fyllig. Men framförallt så kände jag mig fet på ryggen och hade fått kraftigare lår.

Annons

Eftersom det enbart handlade om några kilon så var det väl ingenting som någon annan la märke till men jag var väldigt irriterad över det själv. Min kropp kändes annorlunda.
På mitt arbete som hotell- och konferensvärdinna krävdes det att jag var fräsch och representativ och jag insåg att jag borde göra något åt det här innan det begränsade mitt självförtroende. Det fanns många yngre men kompetenta tjejer som inte önskade annat än att jag skulle lämna jobbet till någon av dem.

Jag gick redan på gymnastik men nu lade jag även till ett pass med spinning för att förbränna lite mer.

Helt ”ofarligt”

Kort därefter fick jag av en händelse tips av en väninnas väninna om ett medel som gjorde att man tappade vikt väldigt snabbt. Det var gjort av någon sorts alger och helt ”ofarligt”.
Väninnan påstod att hon själv hade testat det under en längre tid men att hon nu inte behövde det längre. Slank som hon var förstod jag att kuren hade gjort fullvärd effekt. Jag fick en provburk men vad jag inte visste då var att hon fick provision på allt hon sedan lyckades sälja och förmedla.

Efter att jag kört min första kur med alger som skulle lösas upp i vatten så insåg jag att det verkligen fungerade. Kilona fullkomligt rasade. Så pass att jag på mindre än två månader nått en vikt som jag inte haft sedan jag födde tvillingarna för snart trettio år sedan. Rena rama mirakelkuren alltså.
Den första som la märke till min viktminskning var så klart min man. Förvånad konstaterade han att jag plötsligt fått en ny silhuett som han uttryckte det. Först var han positiv och gav mig fina komplimanger, men i takt med att jag blev allt smalare blev han oroad.

– Men älskling, inte behöver du väl banta ner dig såhär mycket, försökte han försiktigt. Nu kan det väl räcka, annars kommer jag ju inte att hitta dig på natten…
Arne gjorde verkligen sitt bästa för att få mig att sluta banta utan att säga något dumt om att det redan verkade ha gått för långt. Och snart var hela familjen involverad.

Mitt problem just då var bara att jag inte längre hade någon kontroll över min viktminskning. Jag hade redan slutat med algkuren mer än två veckor tidigare men kilona fortsatte ändå att rasa. Trots att jag numera åt som vanligt.

Humöret svängde

I samband med viktminskningen så hade jag även börjat lida av rejäla humörsvängningar. Jag grät ofta och öppet. Kunde inte kontrollera mig alls. Tyvärr hade det hänt att par gånger under arbetstid och min chef ville nu veta vad det egentligen var som var fel.

Då lyckades jag skylla på humörsvängningar i samband med klimakteriet men kort senare höll inte den lögnen längre. Jag orkade vissa morgnar inte ta mig ur sängen. Allt kändes bara svart och det gick så långt att jag rent av funderade över att ta mitt liv.

Sådana tankar hade jag aldrig någonsin haft. Jag tillhör verkligen inte de som brukar se livet som en svart tunnel.
Min man lyckades till sist få in mig på en klinik för deprimerade kvinnor. Och det var när vi berättade om mirakelmedlet med alger som de förstod vad det hela handlade om.

Förbjöds

Det visade sig att algkuren hade tagits bort från marknaden efter att flera kvinnor anmält dem för ungefär samma symptom som jag fått. Men ingenting gick ju att bevisa och medlet hade heller aldrig varit godkänt i Sverige.
Det som hänt var att något i medlet hade påverkat och förändrat förbränningen i min kropp och det var därför som jag inte gick upp i vikt igen trots att jag numera åt vanlig kost. Samtidigt som min kropp sakta blev återställd så slutade jag även att gråta och vara så deprimerad.

Väl hemma igen tog jag själv kontakt med Katrin som förmedlat mig algerna. Hon erkände direkt att hennes mirakelalger inte längre gick att köpa på den svenska marknaden men att det faktiskt inte gjorde så mycket.

– Du vet, jag har precis kommit över en ny produkt som smakar choklad och som gör att man känner sig mätt hela dagen fast man bara druckit en kopp kaffe. Jag har en provburk…
Jag vet inte om hon fortfarande håller på att sälja produkter som aldrig testats efter vad jag berättade för henne om hur det slutat för mig. Men till alla kvinnor som vill gå ner i vikt vill jag bara säga en sak:

Det finns inga mirakelkurer. Det handlar om att äta bra mat samtidigt som man rör på sig lite mera. Det leder i sin tur till gott humör istället för depression som i mitt fall.

”Anita”

Läs också:

Jag fick barn och psykos samtidigt

En läsare berättar: Jag får inte träffa 
mina barnbarn

Experten ger råd! Är min svartsjuka sjuklig?


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…