Annons

Annons

Mjölkchokladmousse med kolasås

Bjud på en festlig och ljuvligt god chokladmousse med kolasås och passionsfrukt!

Chokladmousse 
med kolasås

4–6 personer

Kolasås:
2 dl strösocker
2 dl ljus sirap
3 dl vispgrädde
4 tsk siktad kakao
Mousse:
200 g mjölkchoklad, gärna Marabou
3 dl vispgrädde
3 äggulor
Garnering:
2 dl vispgrädde
2–3 passionsfrukter
silverkulor (kan uteslutas)

Annons

1. Kolasås: Blanda socker, sirap, grädde och kakao i en kastrull och koka sakta, ca 20 minuter. Använd sockertermometer, smeten är klar vid 115°. Häll upp kolan i portionsskålar eller glas. Låt stelna i kylen, ca 3 timmar.
2. Bryt chokladen i bitar och smält över vattenbad. Vispa grädden hårt. Rör ner äggulorna i grädden. Rör ner chokladen. Låt moussen stelna i kylen, ca 1 timme.
3. Klicka ut moussen ovanpå kolasmeten i glasen. Garnera med 
spritsad grädde, passionsfrukt 
och ev silverkulor.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Vit chokladmousse med maräng 
och chokladbräck

Apelsinchokladmousse med kanelkanderade mandlar

Chokladmousse med björnbärstopping

 


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…