Annons

Annons

Mjuk äppelkaka

Mjuk Šppelkaka

 

Servera gärna äppelkakan med en klick vispgrädde eller vaniljsås.

CA 8 PERSONER:

125 g smör, rumsvarmt
2 dl strösocker
2 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 dl filmjölk
FYLLNING:
1 rivet äpple
1 dl pistaschnötter, hackade
3 tsk kardemumma, stött

Annons

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa smör och socker pösigt, tillsätt ett ägg i taget. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner tillsammans med filmjölken.
Blanda äpple, pistaschnötter och kardemumma.

Gilla Året Runt på Facebook

Smöra och bröa en rund form med löstagbar kant. Häll i hälften av smeten och fördela hälften av fyllningen ovanpå.
Häll över resten av smeten och avsluta med fyllning. Grädda mitt i ugnen ca 35 minuter.
Av Janet Gustavsson
Foto: Per Magnus Persson


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…