Annons

Annons

Mjuk jordgubbskaka

Underbar, lite kladdig och mjuk jordgubbskaka som smakar så fantastiskt med glass eller en klick vispad grädde.

Mjuk jordgubbskaka

8 bitar

2 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
75 g smör
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
250 g jordgubbar
25 g mandelspån
Garnering:
florsocker
Servering:
vispgrädde eller glass

Annons

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt, gärna med elvisp.
3. Smält smöret i en kastrull och rör ner det i smeten. Blanda mjöl och bakpulver och rör även ner det i smeten.
4. Smörj en form, 24 cm i diameter, med löstagbar kant. Häll smeten i formen.
5. Rensa och skiva jordgubbarna och strö dem över smeten. Strö över mandelspån. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 50 minuter. Låt svalna.
6. Vid servering: Sikta över florsocker och servera med vispad grädde eller glass.

Recept: Kerstin Svensson

Foto: Olof Abrahamsson

Prova också:

Rabarber- och jordgubbskaka med vit choklad

Jordgubbsdröm med riven kokos


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…