Annons

Pepparkaksrutor med färskost

Baka läckra rutor med smak av pepparkaka och toppa med en frosting på färskost och lingon. Ljuvligt gott i juletid!

Mjuk pepparkaka med frosting – recept

42 stycken
150 g smör
8 dl vetemjöl
6 dl strösocker
2 msk kanel
2 tsk mald kryddnejlika
1 1/2 msk malen kardemumma
1 msk bikarbonat
6 dl filmjölk

Annons

Frosting:
150 g smör
300 g färskost
8 dl florsocker
1/2 dl lingon, frysta tinade

Garnering:
lingon
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Smält smöret i en kastrull. Låt smöret svalna något.
3. Blanda mjöl, socker, kanel, nejlika, kardemumma och bikarbonat i en stor skål. Tillsätt smält smör och filmjölk och 
rör ihop till en smet.
4. Bred ut smeten i en lång-
panna, 30×40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda strax under mitten i ugnen, 20 minuter. Låt svalna.
5. Frosting: Vispa ihop rumsvarmt smör, färskost och florsocker till en fluffig smet. Rör i lingon och bred frostingen över kakan. Skär i rutor och garnera med lingon.

Recept: Kerstin Svensson
Foto: Olof Abrahamsson

Prova också:

Pepparkakssnitt

Kladdkaka med pepparkakssmak

Kärleksmums med pepparkakssmak


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…