Annons

Annons

Plommonrutor med hasselnötter

Så gott att baka med plommon! Gör enkelt dessa smarriga plommonrutor med hasselnötter.

Mjuka rutor med plommon

ca 25 rutor
250 g smör
6 ägg
5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
6 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
½ dl hackade hasselnötter
10–12 stora plommon

Annons

Garnering:
pärlsocker
hackade hasselnötter

Servering:
vispad grädde

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Smält smöret och låt det svalna.
3. Vispa ägg, socker och
vaniljsocker pösigt.
4. Blanda mjöl och bakpulver, rör ner i äggsmeten tillsammans med smöret. Tillsätt nöthacket. Häll smeten i långpanna, ca 30×40 cm, klädd med bakplåtspapper.
5. Kärna ur och klyfta plommonen och lägg i rader på kakan. Strö över pärlsocker och hackade nötter.
6. Grädda mitt i ugnen, 30–35
minuter. Låt kakan svalna och skär sedan upp i rutor.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Långpannebullar med plommon

Perfekt med plommonmarmelad!

Fransk plommonkaka

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…