Annons

Annons

Morotspaj med purjolök

En paj som är en fröjd för både öga och gom!

Morotspaj med purjolök

Morotspaj med purjolök

8 bufféportioner
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk kallt vatten
Fyllning:
1 purjolök
2 msk smör
ca 10 morötter med blast
Äggstanning:
3 ägg
3 dl vispgrädde
150 g riven ost

Annons

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Pajdeg: Mixa mjöl, smör 
och vatten till en deg. Tryck ut
degen i en pajform, 24 cm i diameter. Låt stå kallt, 30 minuter.
3. Fyllning: Ansa och strimla 
purjolöken och stek den mjuk
i en stekpanna med smör. Skala morötterna. Spara ev blasten (den är ätbar) till garnering. Dela stora morötter mitt itu på längden. 
Koka morötterna i lättsaltat vatten, 5 minuter. Lägg purjolöken i formen.
4. Äggstanning: Rör samman ägg, grädde och ost. Häll blandningen i formen.
5. Lägg ut morötterna som ett knippe i formen. Tillaga i ugnen tills pajen fått fin färg, ca 35 minuter.
6. Vid servering: Garnera ev med sköljd morotsblast.

Recept: Janet Gustavsson
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Kasslerpaj med spenat och parmesan

Minipajer med purjolök och getost


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…