Annons

Annons

Morsdagsmeny med frisk mango och lax

Fiskbiffar med glasnudlar på asiatiskt vis. Hallonswirl med len grädde. I allt ingår frisk mango. En vårlig meny till mors dag!

meny med mango

TIPS! Uteslut koriandern ur fiskbiffarna om du eller dina gäster inte gillar den kryddan.

Fiskbiffar med mango- och spenatnudlar
4 portioner
Fiskbiffar:
400 g torsk
200 g lax
2 ägg
2 msk ströbröd
1/2 dl majonnäs
2 msk finhackad koriander
1 tsk finhackad röd chili
1 tsk salt

Annons

Mango-och spenatnudlar:
200 g glasnudlar
50 g färsk spenat
200 g mango i bitar
4 salladslökar
1 dl cashewnötter

Dressing:
2 lime
3/4 dl japansk soja
3 msk fisksås
2 tsk sesamolja
2 msk honung
1 riven vitlöksklyfta
3 cm skalad, riven ingefära
Koka nudlarna enlig anvisningarna på förpackningen.
Gör dressingen: Skrubba limen i hett vatten, riv skalet och pressa saften. Vispa ihop med resten av ingredienserna. Blanda allt.
Häll dressingen över nudlarna. Ställ åt sidan.
Skär fisken i mindre bitar.
Lägg äggen, ströbröd, majonnäs, koriander, chili och salt i en skål och blanda. Låt stå i 10 minuter.
Tillsätt fisken och mixa.
Hetta upp en stekpanna med smör eller olivolja i och klicka i lagom stora skedar av fisksmeten till biffar.
Stek ett par minuter på varje sida tills biffarna är genomsteka.
Hacka spenaten grovt, strimla salladslöken. Blanda ner i nudlarna.
Skala mangon och skär den i bitar och blanda med nudlarna.
Toppa med cashewnötter.

Gilla Året Runt på Facebook

Vintips! Steinschaden, Grüner Veltliner, (4320) Österrike, 79 kr

M�tt med Mango

Mango- och hallonswirl
3-4 portioner

2 dl vispgrädde
2 dl crème fraiche
2 msk florsocker
1/2 tsk äkta vaniljpulver
150 g mango i bitar
150 g hallon, frysta eller färska
ev lite färsk mynta

Vispa grädden löst, tillsätt crème fraiche, florsocker och vaniljpulver och vispa krämigt.
Varva krämen med mango och hallon i fyra glas, avsluta med hallon och toppa eventuellt med lite mynta.

Recept: Åsa Swanberg
Foto: Ludvig Swanberg


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…