Annons

Annons

Mousserande , vitt eller rött – valet är ditt!

Bubbel, vitt eller rött? Det är du som väljer!

Det finns många goda viner att välja på!

Mousserande vin
Graham Beck Blanc de Blancs Brut 2010 (6505) 139 kr.
Fira vårens ankomst med gott bubbel i glasen! Prova gärna den nya och goda årgången av det sydafrikanska vinet. Lockar med en mycket inbjudande doft med fint brödig ton. Smaken är torr, yppig och matvänlig.

Annons

Vitt vin
Steinschaden Grüner Veltliner 2014 (4320) 72 kr.
Här ett gott och kul vin från Österrike gjort på inhemsk druva. Bjuder på stiltypisk god doft med matvänlig pepprig ton. Torrt vin, fruktigt med ton av lime. Passar både fisk och ljust kött.

Von Winning Win Win Riesling Trocken 2013 (79394) 129 kr.
Nu till Tyskland och ett krispigt och härligt vin från Pfalz. Druvan är Riesling, doften är yppig och fruktren och smaken torr och aptitretande. Till fina fisken.

Rött vin
Santa Helena Varietal Cabernet Sauvignon 2014 (6532) 54 kr.
Ett vin från Chile som passar både färs och filé av olika slag. Doften är eldig och mycket fruktig med ton av vinbärssylt. Smaken är välgjord och lättdrucken.

Mezzacorona Lagrein 2011 (22951) 69 kr.
Här ett vin från Trentino i norra Italien, saftigt och lite kul med ton av körsbär. Smaken är lättsamt stram och matvänlig, passar både charkuterier och fläskfilé.

Roodeberg 2013 (7451) 89 kr.
Missa inte en helfräsch god årgång av bra matvin från Sydafrika. Doften är lite läckert rökig och dov med mycket mättade toner av mörka bär. Mulligt, saftigt och eldigt, gärna till mörkt kött.

Av Nenne Wåhlander


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…