Annons

Annons

Mumsiga chokladmuffins till fikat

Supergoda muffins med mjölkchoklad. Rör inte för mycket i sme­ten. Den ska bara röras tills den precis blandas samman. Annars blir muffinsen alltför luftiga och faller samman när de gräddas.

 

Mjölkchokladmuffins

12 stycken:
150 g smör
2 ägg
4 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
100 g mjölkchoklad
1 1/2 dl mjölk

Topping:
200 g mjölkchoklad
2–3 msk olja
chokladgodis

Annons

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smör och låt svalna. Tillsätt lätt uppvispade ägg. Blanda mjöl, socker, bakpulver, vaniljsock­er och kakao. Hacka choklad­en. Rör ner smör och mjölk växelvis i mjölblandningen. Vänd till sist ner chokladen.
Fördela i muffinsformar och grädda mitt i ugnen 20 minut­er. Låt svalna.
Bryt sönder chokladen och lägg i en skål. Ställ i vatten­bad och låt chokladen smälta. Tillsätt olja. Ringla chokladen ovanpå muffinsen. Toppa med godis.

Av: Charoumati Roug Foto: Wolfgang Kleinschmidt

LÄS OCKSÅ: Håll vikten med choklad

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…