Annons

Annons

Müslibitar med dinkel

Muslifralla

20–24 BITAR
Kalljäst bröd som får vila i kylskåpet över natten. Goda till frukost och mellis med nyponsoppa!
50 g jäst
2 dl mjölk, kall
3 dl vatten, kallt
1 msk honung
2 msk olja, t ex solrosolja
2 tsk salt
3 dl fullkornsdinkelmjöl
1 dl müsli + 3 msk att strö över bröden
8 dl vetemjöl
Blanda jäst, mjölk, vatten, honung, olja och salt i en degblandare. Blanda i fullkornsdinkelmjöl och müsli. Arbeta in vetemjölet lite i taget. Arbeta degen 5–10 minuter. Plasta in bunken och ställ i kylen över natten.
Vänd upp degen på mjölat bakbord, dela i 2 bitar och forma till längder. Knåda inte,  forma bara lätt. Skär upp degen i 10–12 bitar per längd. Lägg på plåt med bakplåtspapper, jäs övertäckt 40–50 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Grädda näst längst ner i ugnen 15–20 minuter. Låt svalna på ett galler.

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

Tips! Tycker du inte om solroskärnor? Välj något annat, som pumpafrön eller hackade hasselnötter i stället.

Av Elisabeth Johansson
Foto: Ulf Svensson

 


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…