Annons

Annons

Mustig nötfärsgryta med rostade tomater

Värmande och smakrik gryta med nötfärs och rostade tomater.

Nötfärsgryta med rostade tomater

4 personer

200 g kvisttomater
1 gul lök
1 röd chilifrukt
smör till stekning
500 g nötfärs
1 burk krossade tomater à 400 g
400 g kidneybönor
1 1/2 dl majskorn
250 g fryst tärnad mango
1 dl vatten
2 dl crème fraiche paprika och chili
Garnering:
bladpersilja
Servering:
kokt ris
bröd

Annons

1. Sätt ugnen på 225°. Lägg tomaterna på en plåt med bakplåtspapper och rosta dem strax under grillelementet, 12–15 minuter.
2. Skala och finhacka löken. Kärna ur och finhacka chilin. Fräs lök och chili blankt och smidigt utan att det tar färg i en stekpanna med 2 msk smör.
3. Bryn färsen smulig i en gryta med 2 msk smör. Tillsätt lök, chili och krossade tomater och låt koka, ca 5 minuter.
4. Skölj bönorna och låt bönor, majs och tinad mango rinna av och tillsätt till grytan.
5. Rör ner med crème fraiche och vatten och låt koka, 2–3 minuter. Garnera med rostade kvisttomater och bladpersilja. Servera med kokt ris och/eller bröd.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Läcker korvgryta med bönor

Chorizo- och sötpotatisgryta

Läcker fläskfilégryta


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…