Annons

Annons

Nathalies och Rolles kärlek övervann svåra olyckan: ”Han är det bästa som har hänt”

Nathalie skadades svårt i den svåra bilolyckan. Efteråt var hennes största skräck att pojkvännen Rolle skulle lämna henne på grund av hennes utseende. "Han är den som fått mig att kämpa för att faktiskt fortsätta leva vidare", säger Nathalie i veckans avsnitt av "Sofias änglar".

Nathalie och Rolle lärde känna varandra på gymnasiet och blev snabbt ett par.

– Vi hade våra drömmar om gård, barn och hus på landet, säger Nathalie i ”Sofias änglar”.

Nathalie innan olyckan. Bild: Kanal 5

Men en morgon 2013 skulle hela deras tillvaro förändras totalt. Nathalie, då 20 år gammal, satt i sin bil på väg till jobbet när en älg plötsligt sprang ut på höger sida om vägen. Krocken blev våldsam och Nathalie voltade ut på en åker med sin bil.

Annons

– Jag vaknade utanför bilen av att jag höll på att kvävas av mitt eget blod. Jag hör människor som pratar med mig, men jag ser dem inte. Jag är helt säker på att nu dör jag, för det här kommer aldrig att gå, säger hon i programmet.

När Nathalie kommer till sjukhuset är hon allvarligt skadad.

– När jag låg på intensiven sade de till mig att jag inte borde leva. Med de skador jag hade överlever man inte.

Lever med smärta

Nathalie, eller Nattis som hon kallas, har i dag bestående men av olyckan. Hon är förlamad på höger sida av ansiktet, hon har förlorat hörseln på höger sida, hennes ena öga är trasigt och hon lever med konstant smärta på grund av alla de nervskador hon fick i samband med olyckan.

För att överhuvudtaget kunna ta sig ur sängen tvingas Nathalie ta mellan 30 och 40 tabletter – varje dag.

Nathalie har fortfarande men av olyckan och äter stora mängder medicin för att hålla smärtan i schack. Bild: Kanal 5

Hon berättar i programmet att hon inte ville att hennes pojkvän Rolle skulle komma och hälsa på henne på sjukhuset efter olyckan, eftersom hon inte ville att han skulle se hur hon såg ut.

– Jag var 20 när olyckan hände, han var 21. Jag tänkte att han kommer att dra direkt – jag menar, vilken kille stannar liksom?

”Jag älskar ju henne”

Men det skulle visa sig att Nathalies farhågor var ogrundade. Sedan olyckan har Rolle inte vikt från hennes sida.

– Han är den som fått mig att kämpa för att faktiskt fortsätta leva vidare. Jag hade inte klarat mig överhuvudtaget utan honom. Han är det bästa som har hänt mig i hela mitt liv, säger Nathalie.

Rolle har funnits vid Nathalies sida varje dag sedan olyckan. Bild: Kanal 5

Rolle säger i ”Sofias änglar” att han inte tänker så mycket på att Nathalies utseende förändrats.

– Jag älskar ju henne och att hennes utseende har förändrats rör inte mig så mycket. Jag älskar henne som hon är.

Huset är inte anpassat

Huset som paret bor i är Rolles barndomshem och där vill de gärna bo kvar. Men huset är inte alls anpassat till Nathalies behov, trots att hon tillbringar den största delen av sin tid där.

Läs också: Tv-aktuella Sofia Wistam: Jag höll min sjukdom hemlig för barnen

När Rolle är på jobbet är han ständigt orolig för att Nathalie ska falla och skada sig – speciellt som sovrummet finns på övervåningen och man tvingas gå upp för en smal trappa för att ta sig dit.

– Det räcker med att hennes ena ben domnar bort, så kan hon ju ligga där på golvet. Så det har man alltid i åtanke, säger Rolle i programmet.

Rolle berättar om sin kärlek till Nathalie i 2Sofias änglar”. Bild: Kanal 5

Dåligt samvete

Samtidigt finns ingen tid eller ork att ta tag i en renovering av huset. Rolle stiger upp klockan tre varje morgon för att köra till jobbet i Stockholm. När han kommer hem måste han ta tag i praktiska saker som matlagning.

– Jag har väldigt dåligt samvete för att han måste göra så mycket här hemma. Jag vet ju att han går upp tidigt och jobbar en hel dag, sedan kommer han hem och ska slita här för att jag inte klarar av att göra något, säger Nathalie.

Läs också: Sofias änglar: Felicia överlevde läkarnas dödsdom

Med ”Sofias änglar” får paret hjälp med att renovera huset, så att det anpassas efter Nathalies behov. En förändring som kommer att underlätta hela deras liv.

– Jag hade aldrig trott att det kunde bli så här bra, säger Nathalie i programmet.

”Sofias änglar” sänds måndagar klockan 20.00 i Kanal 5.

Text: Minna Wallén-Widung

Läs också:

Jenny förlorade sin syster i en trafikolycka

Deras dotter Engla, 7, dog i bilolyckan: ”Alla våra drömmar är bara borta”

En läsare berättar: Jag trodde att min brors olycka var mitt fel


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…