Annons

Annons

Naturligt glutenfria chocolate cookies

Underbara havrekakor som smakar fantastiskt och är bakade av naturligt glutenfria ingredienser.

Baka naturligt glutenfria cookies med fantastisk smak och härligt spröd konsistens.

Naturligt glutenfria chocolate cookies

12 stora kakor eller 24 små
100 g (2 dl) havremjöl, rent
100 g (1 1⁄2 dl) rismjöl
50 g (1 dl) kokosmjöl
50 g (3⁄4 dl) potatismjöl
1 tsk fiberhusk
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
150 g (2 dl) farinsocker
1⁄2 tsk vaniljpulver
100 g naturell färskost
200 g smält smör
2 äggulor
100 g mjölkchoklad, grovhackad

Annons

Dekorera med:
mörk choklad

Mät upp alla torra ingredienser i en skål. Arbeta in färskost och smält smör. Tillsätt en äggula i taget. Rör ner hackad choklad.
Ställ kaksmeten att stelna i kylskåpet i en timme.

Sätt ugnen på 200°.
Ta fram degen och forma den till stora eller små kakor. Grädda kakorna ca 15 minuter, beroende på tjocklek. När kakorna svalnat, ringla över smält choklad.

Tips: Degen rinner inte ut på plåten, så tänk på att forma kakorna som du vill ha dem från början.

Recept och foto: Malin Båtmästar
Malin Båtmästar är bloggare och kokboksförfattare. Hon har just kommit ut med en ny bok, ”Naturligt glutenfritt”.

Här hittar du fler naturligt glutenfria recept

Naturligt glutenfria sockermunkar

Malin Båtmästars naturligt glutenfria godsaker

 


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…