Annons

Annons

Nej till ny parkering på Mandelmanns gård

Marie och Gustav Mandelmann har velat bygga en parkering till sin populära gård på Österlen. Grannarna har sagt nej på grund av damm och buller. Nu kommer nästa bakslag, även kommun och länsstyrelse säger nej till planerna.

Hela Sverige har tagit Mandelmanns till sitt hjärta. Bild: TV 4

Paret Mandelmann, kända från succéprogrammet ”Mandelmanns Gård” i TV4, väntar sig fortsatt högtryck på besökare till gården i Rörum på Österlen i Skåne. Inför sommarsäsongen presenterade Mandelmanns planer på att bygga en parkeringsplats för 70 bilar.

Annons

– Det är väldigt trångt på landet med små smala grusvägar som inte är dubbelfiliga. Vår idé kommer inte minska trafiken men underlätta så att det går snabbare och smidigare, har Marie Mandelmann tidigare sagt till Kvällsposten.

Redan inför sommaren 2017 införde Mandelmanns ett digitalt bokningssystem för att minska på trycket. Men åtgärden till trots skapade nyfikna semesterfirare kaos på de små landsvägarna och parkerade kors och tvärs över det lilla skånska samhället.

Paret Mandelmann tar emot tv-priset kristallen för sitt program ”Mandelmans Gård”

Marie och Gustav Mandelmann tar emot TV-priset Kristallen. Bild: Karin Törnblom / IBL

I Rörum finns många små näringsidkare som alla upplever problemen med parkering under sommaren.

Marie Mandelmann har tidigare, i en intervju med Expressen, uttryckt ett önskemål om att kommunen borde bygga en allmänna parkeringsplatser för att undvika trafikkaoset under sommaren.

Nej till ny parkering hos Mandelsmanns

När Mandelmanns därför presenterade förslaget om en ny parkering, på deras egen mark möttes de snabbt av kritik.

I grannskapet uppskattade inte de nya planerna. Ystads Allehanda rapporterade om ilskna grannar som oroade sig för ökat trafikbuller, mer damm och smällande i bildörrar.

Nu har även kommun och länsstyrelse kritiserade planerna. Enligt myndigheterna ligger den planerade parkeringen för nära känsliga våtmarker.

Källa: Land.se
Text: Marcus Alm Allers.

Läs också:


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…