Annons

Annons

Nelli, 13, mobbades – här tar hon revansch i ”Talang”!

Nelli Berg, 13, fullständigt golvade juryn i lördagens avsnitt av “Talang”. I programmet berättade hon att musiken hjälpt henne när hon blev mobbad i skolan. “Sången får mig att må så himla bra, så jag tog mig igenom det”, säger hon.

I veckans avsnitt av ”Talang” i TV4 var det 13-åriga Nelli Berg från Stockholm som gjorde störst intryck på juryn. I programmet berättar hon hur hon blev trakasserad av sina klasskamrater under flera år.

Annons

– Jag var väldigt mobbad under ungefär fyra års tid för hur jag ser ut och för hur jag är. Varje dag i skolan var det kommentarer, öknamn och jag ville absolut inte gå dit. När jag kom hem fortsatte det på sociala medier, säger hon.

Nelli Berg är bara 13 år gammal, men har sjungit sedan hon var en liten flicka. Bild: TV4

För att lyckas härda ut och ta sig igenom den tuffa tiden, sökte Nelli tröst i musiken.

– Sången får mig att må så himla bra, så jag tog mig igenom det. Musiken hjälpte mig jättemycket och den kommer att hjälpa mig hela mitt liv.

”Jag älskar dem enormt mycket”

Att gå igenom den svåra tiden har också gett henne ett nytt självförtroende.

– Jag blev ledsen av det de sa, men mobbningen har ändå gjort mig till den person jag är i dag, den har gjort att jag är mer självsäker och att jag kan tänka framåt.

I ”Talang” sjunger hon ”Stone cold” av Demi Levato. Bild: TV4

Förutom musiken är det de nya kompisarna som har fått henne att må bättre.

– I dag har jag bytt skola och jag mår så himla bra. Jag har tre bästa kompisar, som sitter där borta, och de har fått mig att totalt glömma bort det jag har gått igenom. Jag älskar dem enormt mycket.

När Nelli Berg tar plats på scenen är det med stor nervositet.

– La Gayla är min största förebild, det ska bli så stort att få stå framför henne, säger hon i programmet.

”Står här som en stjärna”

När Nelli så tar ton, går det rysningar genom både publik och jury. I slutet av Demi Lovatos “Stone cold” brister hon ut i tårar och får stående ovationer.

– Nelli, du behöver inte vara ledsen. Att göra det här, när man är så nervös och bär på en sådan historia – och så gör du det så bra. Jag fattar att känslorna kommer, för du har så mycket inom dig. Men du bara står här som en jävla stjärna, säger Karin ”Kakan” Hermansson.

Till och med den stundtals hårdkokte och svårimponerade Alexander Bard blir lyrisk av Nellis framträdande.

– Du är ju en talang! Och när andra ungar har haft det skitsvårt, varit mobbade och utfrysta och lyssnat på musik för att flyta ovanför, då har du sjungit dig igenom de åren i stället. Det är helt otroligt.

Trycker på guldknappen

I La Gaylia Fraziers ögon syns tårar efter Nellis uppträdande.

– Du har så stark röst. Det jag uppskattar mest med ditt uppträdande är att du visar oss din sårbarhet. Du visade oss hur rädd du var och vi kände alla den här kampen tillsammans med dig. När du grät på slutet, förstod jag precis hur du kände, men det betyder bara att det var äkta och det är det vi vill ha.

La Gaylia Frazier trycker på guldknappen. I juryn ingår också David Batra, Karin ”Kakan” Hermansson och Alexander Bard. Bild: TV4

Med de orden ställer hon sig upp och trycker på den magiska guldknappen som betyder att Nelli har gått direkt till semifinal. Med tårar i ögonen och en guldbiljett i handen lämnar Nelli scenen.

– Det här är det sjukaste jag har varit med om, säger hon till programledarna Kristina ”Keyyo” Petrushina och Pär Lernström.

La Gaylia Frazier hyllar Nelli Berg efter hennes framträdande. Bild: TV4

”Talang” sänds på lördagar klockan 20.00 i TV4.

Text: Minna Wallén-Widung


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…