Annons

Annons

Strömstedt, Nilsson och Taube i ”Så mycket bättre”

Nu drar kritikerrosade TV-programmet ”Så mycket bättre” igång igen. Då totas några av Sveriges populäraste artister ihop för att tolka varandras låtar. Och det låter nästan alltid så mycket bättre…

Så mycket bättre. 2015. Niklas Strömstedt.Niklas Strömstedt är en av de medverkande och säger så här om låtvalet:

Lisa Nilsson var väldigt lätt för mig. Svårast var nog Sven-Bertil Taube därför att det finns så otroligt många låtar att välja bland, säger Niklas till Aftonbladet.

Annons

Lisa Nilsson vittnar om samma problem:

Så mycket bättre. Säsong VI. 2015. Lisa Nilsson.– Det var så svårt att välja mellan låtar som jag har vuxit upp med. Taube har ju låtar som man kan gå och längta efter och som man har minnen till. Det var ett svårt val, men jag är väldigt nöjd, säger hon till Aftonbladet.

Lisa, som slog igenom med dunderhiten ”Himlen runt hörnet” har tidigare tillfrågats om hon ville vara med i ”Så mycket bättre” men det var först nu som tajmingen stämde.

– Jag släppte en skiva förra året, och jag är inte på gång med någon stor turné. Det var viktigt för mig att inte ha någon egen lansering på gång när jag skulle göra detta.

– Nu kan jag gå in i det här med en friare känsla och leka med musiken som gruppen erbjuder mig. Jag älskar att träffa nya människor, och jag älskar att göra musik. Det känns otroligt spännande att vara kreativ utifrån de speciella ramar som finns i programmet, säger Lisa till Aftonbladet.

Av de sju övriga deltagarna är det just Niklas och Lisa som Sven-Bertil Taube bäst koll men han tror inte att han kommer att få några problem att tolka alla artister.

Så mycket bättre. Säsong VI. Sven-Bertil Taube.– Det ska jag väl kunna klara av. Det är ju inga konstigheter även om det är repertoarer som är nya för mig. Så jag får lära mig lite nya sånger, det skadar ju inte.

– Jag har valt ut sånger som jag ska försöka göra rättvisa på mitt sätt. Det ska vara lite överraskningar och jag kan väl vara med och se om jag duger.

Det ryktas om att han ska rappa när han tolkar duon Ison & Fille.

– Jo, jag får försöka. Det blir lite åt det hållet i alla fall. Jag får inte säga mer än så. Men jag ska försöka vara med i svängarna, säger han till Nöjesbladet.

I årets upplaga av ”Så mycket bättre” tar sig Niklas Strömstedt, Lisa Nilsson, Andreas Kleerup, Ison och Fille, Sven-Bertil Taube, Jenny Berggren och Miriam Bryant an uppgiften att tolka varandras låtar.

Detta är den sjätte säsongen som sänds i åtta avsnitt.

”Så mycket bättre” startar lördagen den 17 oktober kl 20.00 i TV4. Sänds även i TV4 Play.

Sammanställt av Erika Svernström Foto: TV4

Redaktionen har röstat fram de fem bästa låttolkningarna ur ”Så mycket bättre” – här är de!


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…