Annons

Annons

Niklas Strömstedt om uppväxten: ”Det kunde sluta illa”

Niklas Strömstedt gick från moppetjuv till elevrådsordförande på ett år. I "Hellenius hörna" berättar han om hur en flytt förändrade allt. "Det hade nog kunnat sluta ganska illa tror jag", säger artisten i programmet.

Artisten och låtskrivaren Niklas Strömstedt växte upp i Stockholmsförorten Hagsätra och hamnade tidigt på glid i tillvaron.

Niklas Strömstedt. Bild: IBL Bildbyrå

I TV4-programmet ”Hellenius hörna” berättar han om några stökiga uppväxtår.

– Jag blev en värsting väldigt tidigt. Alltså vi snodde moppar och sniffade lite och rökte lite hasch och så där. Jag var väl elva kanske. Jag mådde inte bra och jag tror att det berodde på saker i familjen. Mina föräldrar hade det rätt stökigt och så där. Och jag försökte väl protestera på mitt sätt, säger han i programmet.

”Hade kunnat sluta illa”

När programledaren David Hellenius frågar om Niklas Strömstedt blev kriminell tvekar han lite.

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

– Kriminell vet jag inte om jag ska kalla det. Eller jo det är klart, att stjäla moppar är ju inte lagligt. Det var ju lite småkriminellt. Vi åkte aldrig fast. Så jag ber om ursäkt nu. Det är många som gör det så här långt senare.

Niklas Strömstedt. Bild: IBL Bildbyrå

När familjen senare lämnade Hagsätra och flyttade in till de centrala delarna av Stockholm vände allt. Han slutade identifiera sig som en ”värsting” och skapade ett nytt jag. Om familjen hade blivit kvar i Hagsätra tror Niklas Strömstedt att hans liv hade sett helt annorlunda ut.

– Det hade nog kunnat sluta ganska illa tror jag. Vi flyttade in till Södermalm och då kunde jag lämna den identiteten i Hagsätra och skapa mig en ny dit jag flyttade. Och då gick det rätt fort för på ett år var jag ordförande i elevrådet, säger Niklas Strömstedt i ”Hellenius hörna”.

Hellenius hörna sänds söndagar kl 20:00 på TV4 samt på TV4Play 

Text: Helena Sjögren

Läs också:

Niklas Strömstedt: Jenny har gjort mig till en bättre människa

GES på turné – för första gången på 15 år!

Niklas Strömstedt: Kärlek är svårt – jag var rädd att bli lämnad


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…