Annons

Annons

Njut av musik och kultur i Wien

Vackra Wien är en raffinerad pärla med mycket att se och göra. Klassisk musik, imponerande arkitektur och den charmiga kafékulturen är bara lite av vad vi får uppleva.

Karlskirche är en av de mest enastående barockkyrkorna norr om Alperna.

Det är lätt att förföras av Wien – en av Europas vackraste huvudstäder. Floden Donau delar staden i två delar och skapar idylliska promenadstigar och grönområden. Sevärdheterna ligger nära varandra, med gångavstånd till det mesta. Överallt finns ståtliga byggnader med imponerande arkitektur.  Själva stadskärnan, den gamla staden, är med på Unescos världsarvslista och är som ett stort utomhusmuseum.

Annons

I parken runt Schönbrunnpalatset ligger flera byggnader, som lusthuset Gloriette.

Vi får det bästa av Wien med omnejd: stadsvandring, klassisk konsert, god mat och dryck samt furstliga och överdådiga palats. Självklart missar vi inte Stefansdomen, Wiens katolska domkyrka som är byggd i främst gotisk stil. Därefter besöker vi det flotta palatset Schönbrunn som har varit sommarresidens för kejsarsläkten Habsburg. Runt palatset är en stor park anlagd. På slottsteatern har självklart Salzburgs och hela Österrikes stolthet Wolfgang Amadeus Mozart uppträtt.

I Burggarden, en stor park i centrala Wien, finns en minnesstaty av Mozart.

Vi passar också på att njuta Mozarts odödliga musik under en konsert i själva Mozarthaus. Mellan sevärdheterna hinner vi även med att avsmaka fantastiska bakverk på ett av stadens många kaféer.

Sachertårtan skapades av Franz Sacher och är en av de mest berömda kulinariska specialiteterna från Wien.

Under vistelsen i Wien har vi med oss en svensk reseledare. Vi bor på bästa läge på Hotel Wandl som är ett utmärkt fyrstjärnigt hotell som ligger perfekt till mitt i centrum av Wien, nära både Peterskyrkan och Stefansdomen. Upplev våren med oss i musikens huvudstad!

 

Höjdpunkter under resan:

1. Guidad rundvisning på Schönbrunns slott.
2. Stadsrundvandring med besök i Mozarthaus Vienna.
3. Klassisk konsert i Mozarthaus.

 

Vill du veta mer om resan?
Genom att klicka på den röda knappen här under kommer du till Aller travel där du kan läsa fullständigt dagsprogram, se datum för avgångar, priser och mycket mer.


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…