Annons

Annons

Nötpaj med jordgubbar

Röd fröjd i en nötpaj! Här möts hasselnötter, jordgubbar och vinbär i en härlig harmoni.

Nötpaj med jordgubbar

8 bitar

Pajdeg:
1 dl hasselnötter
150 g smör
1/2 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 ägg
1 msk vatten
Fyllning:
2 dl vispgrädde
1 dl gräddfil
200 g färskost
1/2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
300 g jordgubbar
50 g vinbär

Annons

1. Pajdeg: Sätt ugnen på 200°. Mixa nötterna. Lägg i smöret i bitar, socker, mjöl, ägg och vatten, och kör snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Låt vila i kylen i 30 minuter. Grädda, ca 20 minuter. Låt svalna.
2. Fyllning: Vispa grädden. Rör i gräddfil, färskost, florsocker och vaniljsocker. Häll krämen i pajskalet och toppa med jordgubbar och vinbär.

Recept: Kerstin Svensson

Foto: Olof Abrahamsson

Prova också:

Kolapaj med färska bär

Rabarber- och mandelsmulpaj


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…