Annons

Annons

Nötrulltårta med chokladfyllning

Baka en läcker rulltårta med smak av nötter och choklad. Bättre kan det inte bli!

Nötrulltårta med chokladfyllning – recept

1 rulltårta, ca 10 bitar
100 g hasselnötter
4 ägg
2 dl strösocker
2 msk potatismjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

Fyllning:
150 g mörk choklad
2 dl vispgrädde
100 g färskost

Annons

Garnering:
1 dl vispgrädde
5 aprikoshalvor från burk
25 g nougat
mynta

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Mal nötterna med en mandelkvarn. Vispa ägg och socker riktigt pösigt med elvisp. Blanda nötterna med potatismjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten. Blanda försiktigt.
3. Bred ut smeten i långpanna,   30×40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 7 minuter.
4. Strö över socker och vänd upp kakan på bakplåtspapper. Lossa bakplåtspapperet och låt kakan svalna.
5. Fyllning: Hacka chokladen och lägg den i en skål. Värm grädden tills knappt under kokpunkten. Häll den varma grädden över chokladen och rör om tills chokladen smält. Låt svalna och sedan stelna i kylen, 6 timmar eller över natten. Klicka i färskosten och rör om till en jämn kräm.
6. Bre chokladkrämen över bottnen och rulla ihop. Garnera med vispad grädde, aprikosklyftor, hyvlad nougat och mynta.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Kerstin Svensson
Foto: Olof Abrahamsson

Prova också:

Kokosrulltårta med röda bär

Chokladrulltårta med färskost och hallon

7 rulltårtor att baka på rulltårtans dag


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…