Annons

Annons

Nu har jag tappat 50 kilo med LCHF och äggfasta

- Jag ville vara den som gjorde något, inte den som bara stod och suckade framför spegeln och tyckte jag var tjock säger Andréa Gardeling Fässler.

andrea gardeling
Två graviditeter med en sjukdom som gjorde att kroppen inte fick behålla någon mat gjorde att när barnen var födda så åt hon allt hon kom över och gick snabbt upp i vikt. När vågen stannade på 120 kilo fick det vara nog. Knäna gjorde ont och hon var inte tillfreds med sin stora kropp.
– Jag kände mig gammal, jag orkade ingenting. Jag började äta enligt LCHF och jag gick ner men det gick långsamt och jag kände inte det där som andra pratade om. De fick så mycket energi och blev lyckliga men jag kände inte så. Jag blev inte sådär pigg, säger hon.
I en Facebook-grupp skrev någon om äggfasta, vilket Andrea tyckte lät intressant. Hon googlade och fick reda på att det var en man i USA som testat. Det går ut på att äta mycket ägg och innan hon vågade försöka så kollade hon upp senaste forskningen på kolesterol och om det kunde vara farligt. Men det var grönt ljus och då provade hon.

Annons

Kände skillnad på tre dagar

– Redan på tredje dagen så kände jag skillnad. Då fick jag den där energiboosten och blev pigg och glad. Det var så skönt! Sötsuget försvann och de bästa var att jag kunde tyda mina hunger -och mättnadskänslor. Jag förstod att efter två ägg med majonnäs och smör så var jag mätt, jag kände det, säger Andrea.

När Andrea började med LCHF gick hon ner tjugo kilo på ett drygt halvår men sedan planade hon ut och det var då som hon tog till äggfastan. Hon körde en äggfasteperiod i april förra året och en i januari i år och båda gångerna har hon fått ny energi och tappat mer kilon.
– Sedan jag gjorde min första äggfaste-boost så har jag tappat trettio kilo, så sammanlagt har jag gått ner femtio kilo på arton månader, ler hon.
Hon påpekar att det inte är en diet som man ska gå på länge, utan det är en boost som kickar igång systemet och ger ny energi. Den håller sedan i sig när perioden är över och du återgår till LCHF-kost. Idag kör hon strikt LCHF på vardagarna och lite lättare variant på helgen.
– Jag håller på att byta ut hela min garderob, jag gick från att vara en XXL till storlek 36, så jag behöver nytt. Och i dag står jag fortfarande framför spegeln, men jag suckar inte längre utan tänker: wow – är det där jag?

LÄS OCKSÅ: Therese gick ner 130 kr med LCHF

Av Jessica Devert Foto Birgitta Rydbeck

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…