Annons

Annons

Nu kan du njuta ännu längre av dina tulpaner

Vi vill alla se våra tulpaner leva längre, och tips och knep finns överallt. Men på Facebook delade Berit Adolfsson med sig av det ultimata knepet för att få njuta av sina tulpaner en lång tid.

Smarta knepet som förlänger dina tulpaners liv

På Året Runt har vi tidigare tipsat om hur du kan göra för att dina tulpaner ska leva längre. Men Berit Adolfsson från Kristinehamn har upptäckt en egen teknik som, om vädret tillåter, som förlänger blommornas livstid ännu mer.

Annons

Det var i gruppen Återbruka Mera på Facebook som hon delade med sig av det här oväntade tipset för att behålla tulpanerna längre.

”Tog tillvara mina tulpaner som gjort sitt inne de får leva ett tag till ute så hoppas på kyla ett tag framöver nu. Stoppade dem upp och ner i en hink”, skriver hon i gruppen.

Hur du gör för att tulpanerna ska blomma längre

Berit inspirerade folk att förlänga livet på sina egna blommor. Detta är Lotta Herneks version från tidigare i vintras. Foto: Silverhill Stables/Lotta Hernek

– Jag hade haft tulpanerna stående inomhus i 14 dagar och varit noga att ställa de kallt över natten för att de skulle leva längre. Sen tänkte jag att jag kanske skulle försöka förlänga deras liv lite till, säger Berit.

Såhär gör du för att tulpanerna ska blomma längre

Man kan frysa in vilken blomma som helst, men tulpaner blir så vackra

Denna vackra ljuslykta inspirerades av Berits frysta tulpaner. Foto: Carina Harriethsdotter

Berit tog 30 tulpaner som hon stoppade ned med blomman först i en hink. Sedan fyllde hon på med 10 liter vatten.

– Jag tryckte ned blommorna hela vägen vilket jag i efterhand ångrar, det hade nog varit vackrare om jag hade haft lite utrymme mellan hinken och blommorna, säger Berit.

Sedan lämnade hon hinken utomhus över natten så att den frös helt innan hon tog loss sin isdekoration.

För att blommorna ska hålla längre fryser man in de.

Sofia Collins vackra tulpaner i is passar in i den övriga dekorationen. Foto: Sofia Collins

– Jag vände hinken upp och ner och sedan hällde jag kokande vatten över den så att isen lossnade.

På Facebook har tipset spridit sig som en löpeld och kommentarerna under inlägget är fulla av bilder där folk gjort sina egna isbuketter.

Tulpaner som inte slutar blomma tack vare isen.

Facebookinlägget inspirerade många att ge sig på att göra sina egna istulpaner. Och vilka resultat! Bild: F.v. Lotta Lord, Marita Pontén & Anna Annastacia

– Jag har läst om andra som försökt sätta in hinken i frysen istället för utomhus och det verkar inte ha fungerat. När vi satte ut hinken var det 7-8 minusgrader och bra luftcirkulation vilket verkar ha hjälpt.

Text: Marcus Alm

Läs också:

7 sätt att lyckas med tulpaner!

Se tulpanerna blomma i Holland

4 tips som får tulpanerna att vara längre i vasen


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…