Annons

Annons

Nu kommer årets alternativa semla: nachossemlan!

Efter semmelwrapen och fjolårets prinsess-semla. Nu har konditorn Roy Fares lanserat årets twist på den klassiska gräddbullen – nachossemlan!

Gillar du att dippa nachos på fredagsmyset – men är också svag för sötsaker? Då lär den nya nachossemlan vara något för dig. Den kombinerar nämligen den svenska fikakulturen med helgfavoriten chips och dipp.

Annons

Det är stjärnkonditorerna Roy Fares och Mattias Ljungberg som lanserar årets semmelnyhet på sitt nya konditori Mr Cake på Östermalm i Stockholm. Nachossemlan består helt enkelt av nachos med semmelsmak, gjorda på en vetedeg med kardemumma som kavlats och gräddats knaprig. Dessa semmelnachos dippar man sedan i grädde och mandelmassa.

Ok årets semla är officiellt utsedd. Nachossemlan! @royfares och @mrcake är geni!

Författaren Camilla Läckberg, som testat nachossemlan och postat en Instagrambild på kreationen, kallar den ”årets semla” och geniförklarar konditorn Roy Fares.

Roy berättar för Femina.se att idén uppstod när han och Mattias Ljungberg satt och spånade kring alternativa semlor och konceptet fredagstacos. Locket på en traditionell semla brukar vara trekantigt och många – inklusive Roy själv – börjar semmelätandet med att ta av locket och skopa upp grädde med det.

– Fika handlar ju om ”sharing is caring”. Med nachossemlan kan man sitta tillsammans och dippa – utan att behöva äta en hel bulle själv, säger han till Femina.se.

Läs även: Stjärnkonditorerna öppnar Mr Cake

Nachossemlan lanserades på Mr Cake den 3 januari och kostar 57 kronor. Hittills har kunderna uppskattat nyheten, menar Roy Fares.

– Vi har fått positiva reaktioner. Det är en kul grej – en bra kombination av knaprigt och krämigt, säger han.

 

Foto: Mr Cake, Camilla Läckberg/Instagram, IBL

Text: Malin Karlberg
Artikeln publicerades först på Femina.

Läs också:

Klassiska semlor

Semmelexperten om kopiorna: ”Kalla det inte semla!”

5 alternativa fyllningar till semlan

 


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…