Annons

Annons

Dags för ”Första hjälpen” – läkarvård direkt i TV-rutan!

I TV-programmet ”Första hjälpen” reser fyra läkare runt i Sverige och hjälper människor med olika sjukdomar där ingen diagnos är för svår. I ”Första hjälpen” får du veta mer om våra vanligaste folksjukdomar, och tips på hur du både förebygger och behandlar dem.

SVT-FORSTAHJALPEN-2015-E

Första hjälpen är programmet som får Sverige att må lite bättre.

SVT-FORSTAHJALPEN-2015_3

Sofia Rågenklint är programledare.

Vad sägs om  doktorshjälp direkt i TV-rutan? Programledaren Sofia Rågenklint (känd från bland annat ”Djursjukhuset”) tar fyra läkare och deras doktorsväskor med sig och reser landet runt. Från Ystad till Piteå hjälper de människor med olika sjukdomar och åkommor.

Annons

Möt Ingemar som hickat oavbrutet i fem år, rugbyspelaren Marco som får hjälp med en muskelskada, Zhir som övertalas att testa sig för klamydia och Max som fick tinnitus efter en popkonsert.

Tillsammans har programmets läkare all den kunskap och erfarenhet som krävs för att kunna hjälpa till med det mesta. Ingen sjukdom är för udda. Ingen diagnos är för svår. I ”Första hjälpen” får du veta mer om våra vanligaste folksjukdomar, och tips på hur du både förebygger och behandlar dem.

Teamet består av: Nasim Farrokhnia – specialist i internmedicin med strokeinriktning och chef för akuten på Södersjukhuset. Magnus Eriksson- allmänläkare, känd från tv-programmet Kvartersdoktorn.  Caroline Rydmarker – kirurg och läkare med traumainriktning och Sebastian Bruhn – allmänläkare, specialiserar sig inom allmänmedicin.

SVT-FORSTAHJALPEN-2015_4

Här kan du läsa mer om läkarna som är med.

Hit kommer teamet: Visby, Kalmar, Mariefred, Ystad, Trosa, Karlstad, Piteå och Uppsala.

Premiär tisdag 27 oktober kl 20.00 i SVT1, programmet går i åtta avsnitt.

Här kan du läsa på mer om din hälsa!

Av Erika Svernström Foto: SVT


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…