Annons

Annons

Nu sover Inger tack vare nytt kosttillskott!

När Inger Oja fick sömnproblem testade hon allt. Till slut fick hon höra om ett helt nytt kosttillskott och bestämde sig för att pröva...

Problemen med sömnen kom i samband med att Inger Ojas son föddes och att hennes man i samma veva började veckopendla från Luleå till Stockholm.

– Jag blev ensam hemma under veckorna och min sömn blev gradvis sämre. Jag somnade nästan så fort jag lade huvudet på kudden men bara några timmar senare var jag vaken och kunde omöjligt somna om, berättar hon.
Inger började föda upp hästar och fick ytterligare ett barn. Sömnproblemen fortsatte och i perioder sov hon nästan inte alls. Hon kände sig nedstämd, utmattad och fick lättare infektioner.
– Det var hemskt, jag fick ingen ordning på sömnen och var ständigt trött. Jag hade problem med magen och slarvade med maten. Sömnbristen gjorde att jag ständigt var sugen på snabba kolhydratet.
– Jag minns en sommar när barnen var små och jag bestämde mig för att jag måste satsa på att få sova. Jag hade tio veckors semester och strök alla måsten, mitt enda mål var att få sova ut och det lyckades jag med. Efter tio veckor kände jag mig någorlunda utvilad igen.

Annons

2–3 timmar per natt

Inger berättar om en annan episod när en tjänsteresa med flyg blev början till en längre period med störd sömn.
– Även om sömnen ibland har fungerat har jag i långa perioder, månader i sträck, haft problem med sömnen. Ibland räcker det med att jag ska iväg på en tjänsteresa för att sätta igång en långvarig sömnrubbning. När det har varit som värst har jag bara sovit runt 2-3 timmar per natt. Däremot har det blivit många timmar framför tv:n mitt i natten, berättar Inger.
Inger har provat det mesta för att få bukt på sina besvär. Svalt sovrum, inget kaffe sent på kvällen, undvika att äta för sent och varva ner före läggdags.
– Inget har haft någon större effekt.

Skillnad första natten

Av en vän fick hon tipset att prova Adapt Lugn. Inger var skeptiskt och vännen fick tjata ett tag innan Inger gav med sig.
– Jag är väl lite tveksam till olika preparat, men jag gav med mig och provade. Redan efter första natten märkte jag skillnad. Jag hade sovit en hel natt utan att vakna en enda gång. Det var helt fantastiskt, faktiskt. Är du van vid att ständigt vakna och vara trött så är det en enorm skillnad när du vaknar efter en hel natts sömn. Jag trodde inte det var möjligt, säger Inger.
Sedan Inger började med Adapt Lugn för några månader sedan har hon inte varit vaken en enda natt.
– Det är otroligt! Jag sover som ett litet barn och fastän vi har valpar som väcker oss mitt i natten har jag inte haft några problem att somna om.

Av Anna Horn Foto Tomas Bergman

Läs mer:
14 tips för bättre sömn utan medicin

Sov som på 1600-talet


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…