Annons

Annons

Nutella- och kokospannacotta

Lyxiga små desserter som går att förbereda i god tid innan festen.

Nutella- och kokospannacotta

Den här pannacottan har två lager som görs i 2 omgångar.

1+2 gelatinblad
2 dl vispgrädde
3 msk nöt- och chokladkräm, t ex Nutella
2 dl vispgrädde
2 dl kokosmjölk
2 msk strösocker

Annons

Karamelliserat socker:
1 dl strösocker

1. Blötlägg 1 gelatinblad i kallt vatten, 5 minuter.
2. Koka upp 1 dl grädde. Ta kastrullen från värmen och rör ner det urkramade gelatinbladet i den varma grädden. Rör till gelatinet lösts upp.
3. Tillsätt resten av grädden och Nutella. Fördela i 8 lite mindre glas och låt stå i kylen i minst 2 timmar.
4. Blötlägg 2 gelatinblad i kallt vatten, 5 minuter. Koka upp 1 dl grädde. Ta kastrullen från värmen och rör ner de urkramade gelatinbladen i den varma grädden. Rör tills gelatinet lösts upp. Tillsätt resten av grädden, kokosmjölk och socker och rör om. Låt svalna något. Fördela i glasen och låt stå kallt i minst 2 timmar.
5. Karamelliserat socker: Smält sockret utan att röra i det i en teflonpanna eller i en kastrull. Ringla ut sockret på ett bakplåtspapper och låt stelna. Bryt i bitar och stick ner i pannacottan.

Recept:  Janet Gustavsson
Foto: Anders Norrsell

Fynda vrålsnygga krukor – direkt från oss!

”Äntligen hemma”-profilen Hanna Wessman har designat en serie superfina krukor i keramik. Nu kan de bli dina till ett riktigt bra pris!

Läs mer och beställ i vår shop!

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…