Annons

Annons

Ny studie: Därför ska du dricka tre koppar kaffe om dagen

En ny studie har kommit fram till det gyllene antalet koppar du bör dricka om dagen för bäst hälsoeffekt. Och precis som alla goda ting är de tre!

Bild: Shutterstock/IBL

Den nya forskningen har samlat material från drygt 200 tidigare studier som tittat på vilken effekt kaffe har på oss. Forskarna har kunnat se att kaffekonsumtion har gått att koppla till flera hälsofördelar, bland annat lägre risk för hjärtsjukdom, demens, diabetes, leversjukdom och vissa former av cancer som hud-, lever- och prostatacancer.

Annons

Enligt studien, som publicerades i British Medical Journal, finns det dessutom ett gyllene antal koppar. Forskarna menar att det är bäst att dricka tre eller fyra koppar om dagen. Det gäller dock inte för kvinnor som är gravida eller har en ökad risk att drabbas av frakturer.

De positiva effekterna av kaffet var störst hos personer som drack tre koppar om dagen jämfört med de som inte alls drack kaffe. Slukar du gärna fler koppar på en dag? Det är inte skadligt, men de positiva effekterna som tre koppar om dagen ger är inte lika tydliga då, menar forskarna.

Studien är dock till stor del baserad på observationsforskning och forskarna poängterar att det därför är svårt att dra konkreta slutsatser om orsak och verkan, men att annan ny forskning visat på liknande resultat.

Text: Nanna von Knorring
Källa: Svenska Dagbladet
Artikeln publicerades först på Femina.

Läs också:

Sanningen om kaffet och nattsömnen

Anna återvinner 70-talet i färgglada kaffefilter

Lättlagad chokladmousse med kaffesmak


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…