Annons

Annons

Nya överraskningar i Bingolotto med Lotta Engberg och Agneta Sjödin

Bingolotto har fått ett uppsving med nya programledare. Fler tittare och fler sålda lotter! Och mer förändringar är att vänta. ”Jag vill göra ett 'Bingolotto' där man undrar: ”vad ska de hitta på den här veckan?", säger Rickard Olsson som leder programmet i höst till Expressen.

Lotta Engberg och Agneta Sjödin tog över som programledare för Bingolotto i höstas.

Bingolotto har sedan starten 1991 blivit något av en institution i svensk tv. Den förste programledaren Leif ”Loket” Olsson blev riksbekant och har sedan han trappade ner haft efterföljare som Jan Bylund, Gunde Svan, Marie Serneholt och Ingvar Oldsberg som förvaltat arvet. När veteranen Oldsberg tillträdde hade programmet drabbats av vikande tittarsiffror och sjunkande lottförsäljning.

Annons

En utveckling som Oldsberg lyckades vända.

Uppåtgående kurva

I höstas fick Oldsberg dock lämna uppdraget efter att produktionsbolaget gjort en intern utredning som visade på allvarliga arbetsmiljöproblem. Nya programledare blev Lotta Engberg och Agneta Sjödin som båda var bekanta med rollen sedan tidigare. Och sedan de tog över har både antalet tittare och försäljningen av lotter ökat jämfört med 2017, rapporterar Expressen.

I höst kommer ännu en nygammal programledare att ta över. Då kommer Rickard Olsson att ta över showen. Och han aviserar förändringar men med förnuft.

Rickard Olsson i Bingolotto 2005. i höst återvänder han i samma roll. Bild: IBL Bildbyrå

– Format som ”Bingolotto” ska man aldrig vända 180 grader, men inom formatet kan man göra ändringar så länge man har tittarna med sig, säger Rickard Olsson till Expressen.

Programledaren vill kunna lyfta in dagsaktuella händelser i programmet och bjuda på överraskningar.

– Jag vill göra ett ”Bingolotto” där man undrar: ”vad ska de hitta på den här veckan?”. Det ska inte vara ett excel-blad som man fyller i vecka ut och vecka in. Det är enkelt för produktionen, men tråkigt för tittarna.

Text: Henrik Högström

Läs också:

Därför tvingas Ingvar Oldsberg lämna Bingolotto

Lotta Engberg: Jag är Sveriges lyckligaste mormor!

Agneta Sjödin: Därför försvann jag från tv-rutan


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…