Annons

Annons

Nya studier: Människor gillar hundar mer än andra människor

Hunden brukar kallas för människans bästa vän, och nu verkar det som att det ligger mer sanning bakom det påståendet än vad vi tidigare trott. Enligt två nya studier föredrar vi faktiskt hundar framför människor.

Gillar du ditt husdjur mer än andra människor? Du är inte ensam. Två nya studier bekräftar nämligen det du kanske alltid har misstänkt – att vi föredrar hundar framför andra människor.

En brittisk välgörenhetsorganisation satte nyligen upp två falska välgörenhetsauktioner som ett experiment – en där de frågade om folk ville donera pengar för att rädda en sjuk hund från att dö, och en där de ombads rädda en man kallad Harrison. Resultatet? Auktionen med hunden fick flest donationer.

Annons

En studie vid Northeastern University visade att vi känner mer sympati med hundar än vad vi gör för bebisar och vuxna människor. I studien fick studenter titta på tre olika nyhetsklipp. Ett av klippen visade hur en hund hade utsatts för en misshandel med ett baseballträ, och i de två andra klippen hade en vuxen person respektive en bebis utsatts för samma attack. Studenterna ombads att uppskatta hur mycket sympati de kände för hunden, bebisen och den vuxna och – tro det eller ej – men studenterna tyckte faktiskt mer synd om hunden än bebisen.

– Respondenterna var mycket mindre bedrövade när vuxna blev utsatta, jämfört med hur de kände med bebisar, valpar och hundar. Den enda gången bebisen fick mer sympati än hunden var när personerna som svarade var släkting med bebisen, berättar forskarna bakom studien.

Källa: Nypost
Text: Malin Ny
Artikeln publicerades först på MåBra.

Läs också:

Studie: Kattmänniskor och hundmänniskor har olika personlighet

Ikea lanserar ny kollektion – framtagen för hunden och katten

Den sanna historien gör succé: Kossan Margit trodde att hon var en hund


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…