Annons

Annons

Nyårstårta med choklad, nötter och bär

Vilken lyxig tårta med 
choklad i lager på lager. Med bär och guldglitter på toppen blir den en succé till nyår!

Kladdkakebotten toppad med chokladtryffell och ätbart guldglitter på toppen. En nyårssuccé!

Choklad– och nöttårta med bär

Ca 10 bitar

Kladdkaka:
3 ägg
2 dl socker
200 g Marabou schweizernötchoklad
200 g smör
1 msk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Chokladtryffel:
100 g Marabou schweizernötchoklad
50 g smör
1/2 dl vispgrädde
Garnering:
ätbart guldpulver, Odense
1 dl hallon
1/2 dl blåbär
10 physalis
125 g mörk choklad

Annons

1. Kladdkaka: Sätt ugnen på 175°. Vispa samman ägg och socker pösigt. Grovhacka chokladen. Smält smöret i en kastrull och tillsätt den hackade chokladen, rör tills chokladen har 
smält helt. Rör ihop med ägg
smeten.
2. Blanda samman vaniljsocker, mjöl och bakpulver och sikta ner i ägg- och chokladsmeten. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Kläm gärna fast ett smort bakplåtspapper i botten.
3. Grädda i nedre delen av ugnen i 18 minuter. Kladdkakan ska vara kladdig i mitten när du skär i den. Tag ut och låt svalna.
4. Chokladtryffel: Grovhacka chokladen. Smält smöret och 
tillsätt grädden och den hackade chokladen. Rör till en slät kräm.
5. Bred ut krämen på den kalla kakan med en palett eller en slickepott. Du kan försiktigt låta tryffeln rinna ner lite på kakans kanter. Låt stelna i kylen. Strö över guldglitter och garnera 
med bär.
6. Hacka den mörka chokladen. Smält över vattenbad. Spritsa ut 
i gallerform på bakplåtspapper och låt stelna i frysen. Ta fram chokladdekoren vid servering 
och sätt fast runt om tårtan.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Chokladtårta 
med kolakräm

Chokladrulltårta med blåbär

Årets läckraste nyårsmeny!


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…