Annons

Annons

Nybakat till fikat

 

Året Runt. Bröd. Av Janet Gustavsson.

Balsamvinägern ger en spännande touche av syrlighet åt de frestande bullarna.

 

Rågsiktbullar med balsamvinäger

18 bullar:

25 g jäst

50 g smör

5 dl filmjölk

1/2 dl olivolja

2 tsk salt

1 1/2 msk fänkål

Annons

6 dl rågsikt

6 dl vetemjöl special

1/2 dl solrosfrön

Garnering:

2 msk balsamvinäger

 

Smält smör i en kastrull och tillsätt filmjölk och olivolja.

Smula jästen i en bunke och rör ut den med degvätskan. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta degen smidig, jäs under bakduk i ca 1 timme.

Sätt ugnen på 200 grader. Baka ut till bullar på mjölat bakbord. Låt jäsa 30 minuter under bakduk.

Pensla med vatten och stänk över lite balsamvinäger. Skär några snitt i varje bulle med vass kniv och grädda i 10–12 minuter.

Av Janet Gustavsson
Foto: Per Magnus Persson


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…