Annons

Annons

Nyckfullt aprilväder

aprilvader

Trots att vi gått över till sommartid så har kylan kommit tillbaka till stora delar av landet. April är den månad då temperaturen ökar snabbast vilket kan leda till nyckfullt väder.

Solen kan värma som om det vore sommar för att i nästa sekund skymmas av mörka moln och plötsligt är vinterkylan tillbaka. Det beror på att solen börjar värma upp marken mer effektivt och när den varma luften stiger bildas stackmoln. Högre upp är det fortfarande kallt vilket gör att stackmolnen blir isiga och blir till bymoln som ger ifrån sig regn, snö eller hagel.

Annons

Vill du hänga med i de snabba vädersvängarna kan det vara en bra idé att skaffa en väderapp till din telefon eller läsplatta. Här är några tips:

SMHI
Tiodygnsprognoser med detaljerad information om temperatur, vindstyrka och nederbörd timme för timme över hela Sverige. Gratis.
Finns till: Android Ios

Yr.no
Den norska motsvarigheten till SMHI ger också detaljerade prognoser. Ipadversionen visar även webbkameror i närheten. Gratis.
Finns till: Android, Ios

Klart.se
14-dagarsprognoser, sjöväder och snörapporter. Kartor som bland annat visar bilder över hur molnen ligger över det aktuella området. Gratis.
Finns till: Android, Ios

Weatherpro
Sägs vara den bästa väderappen. Fullspäckad med information om väder, vind, luftfuktighet och regnmängd, med mera. Har även satellit-och radarkartor. Kostar 25 kr.
Finns till:  Android, Ios, Windows Phone

Av: Ylva Porsklev
Foto: Thinkstock

 


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…