Annons

Annons

Nypon mot artros

Vivan Wollmo prövade nypon mot artros. Efter en vecka kunde jag ta fram löpskorna igen!

Nyponpulver

Vivian Wollmo, 67 år, i Uppsala, har tränat sedan barnsben. Hon har sprungit allt ifrån Berlinmaraton till Tjejmilen, och mår dåligt om hon inte får röra sig. Men när läkaren uttalade sin dom, blev hon rädd att hon aldrig skulle kunna träna mer.
– För ungefär 15 år sedan blev jag väldigt stel, och det visade sig att jag hade fått höftledsartros. Jag jobbade på SVT på den tiden, och läkaren ville att jag skulle opereras. Jag insåg att om jag fick en metallkula i höften, så skulle jag inte kunna röra mig lika bra, berättar Vivian.
Vivian hade dessutom mött flera personer som hade negativa erfarenheter av höftledsoperation, så hon bestämde sig för att avstå.
– Som idrottstjej är man van att stå ut med smärta. Jag bestämde mig för att kämpa på och springa ändå. Träning gör ju också nytta om man har artros. Jag fick helt enkelt stå ut, säger Vivian.
Efter en tid ökade besvären och Vivian fick ge upp. Hon klarade inte av att springa längre, det gjorde för ont. Och som ett brev på posten gick hon upp i vikt, vilket inte är bra om man lider av artros. Men så läste hon en roman – och fick oväntad hjälp.

Läste om nypon i bok

– Jag läste ”Visenterna” av Ulf Lundell, där det står om en man som åker till Köpenhamn och köper nyponpulver mot sin ledvärk. Jag tänkte att det måste jag testa.
Och det fungerade! Jag köpte Nypozin och efter bara några dagar hade stelheten minskat. Efter en vecka tog jag fram mina löparskor och tog med min hund Malte på en löptur. Jag kunde springa! Jag tänkte att det inte kunde vara sant, berättar Vivian.
Nypozin innehåller en kombination av inflammationshämmande nyponpulver och kondroitin, som i en ny studie visat sig vara bra för broskbildning. I Nypozin finns också C-vitamin som bygger upp kollagen, som i sin tur bygger upp brosk.
Nu mår Vivian mycket bättre, det är bara om hon suttit still framför TV:n som det gör ont innan hon kommer i gång igen.
– Någon höftledsoperation blir det absolut inte! Dessutom kan jag sova på nätterna numera, jag vaknar inte längre av att det gör ont, säger Vivian.

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

Av Kristina Ekero Eriksson Foto: Birgitta Rydbeck

Läs om Alexandra Charles ”Min smärta var artros”


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…