Annons

Annons

Oh dear – nu tar älskade ”Downton Abbey” farväl!

Nu går en av världen mest populära serier in på sista säsongen. ”Downton Abbey” slog igenom med dunder och brak 2010 och blev det mest framgångsrika kostymdramat sedan ”En förlorad värld” från 1981, med mer än 10 miljoner tittare. Den första säsongen kostade omkring £1 miljon per timme att göra, vilket gör den till den dyraste brittiska tv-serien som någonsin gjorts.

SVT-DOWNTONABBEY-2015-_5

”Downton Abbey” – nu börjar sista säsongen.

I säsongens första avsnitt kommer Lady Marys (Michelle Dockery) tidigare aktiviteter ifatt henne när en ovälkommen besökare överlämnar ett ultimatum. SVT-DOWNTONABBEY-2015-_3Och änkegrevinnan Violet (Dame Maggie Smith) hamnar på krigsstigen när hon får veta hur Downton sjukhus ska skötas.

Annons

SVT-DOWNTONABBEY-2015-_2Hur ska det gå i den sista säsongen?

Serien utspelar sig på det fiktiva godset Downton Abbey i engelska North Riding of Yorkshire där tittarna får följa den aristokratiska familjen Crawley och dess tjänstefolk i början av 1900-talet. I den sjätte säsongen är det 1925 och den brittiska aristokratin står på fallrepet. Framtiden är oviss för Downton och de älskade karaktärerna.

Missa inte säsongsstarten nu på lördag den 17 oktober kl 21.30 i SVT1. Åtta avsnitt väntar – ett special-julavsnitt kommer att sändas i SVT under julhelgen.

Sammanställt av Erika Svernström Foto: SVT 

SVT-DOWNTONABBEY-2015-E0Älskar du också stilen i Downton Abbey? Här hittar du mer engelskt antikt. 

På väg till England? Här är våra bästa turist-London-tips!

Nyfiken på antikmarknader i London? Vi har bästa tipsen för Antikrundans huvudstad!

 


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…