Annons

Annons

Okända campingpärlor

Dags att planera semestern. Vi tipsar om fem okända campingpärlor runt om i Sverige.

Ljunggarns camping

LJUGARNS SEMESTERBY & CAMPING – GOTLAND
Det är inte många platser som har en fin sandstrand där det från boendet till vattnet tar knappt en minut att gå. Ljugarns semesterby ligger utmed byns huvudgata och erbjuder alla slags boendeformer. Här finns en mängd aktiviteter, både för barn och vuxna som instruktörsledd träning och vattengympa under sommaren.
Mer info: semesterby.se

Annons

Neptuni Camping

NEPTUNI CAMPING – ÖLAND
På norra Öland med gångavstånd till mysiga hamnlägret Byxelkrok ligger denna lilla pärla. Omgiven av fantastisk natur, vackra promenadstigar och intressanta utflyktsmål som t ex fyren Långe Erik, stenåldersbyn Skeftekärr, raukarna i Byrum (missa inte solnedgången) och strandpartiet Neptuni åkrar med den dramatiska blåelden som blommar i slutet av juni.
Mer info: neptunicamping.se

Wassbackens Camping

WASSBACKENS CAMPING – VÄSTERGÖTLAND
Wassbacken är en liten campingpärla belägen utmed Göta Kanal, precis intill gästhamnen. Förutom vanligt campingboende finns här ett vandrarhem. Trakten är speciellt känd för sina fina cykelleder och promenadstigar. På sommarens ordnas olika aktiviteter t ex kräftfiske, kanotturer, en välbesökt sommarauktion och en dragspelsstämma.
Mer info: wassbacken.com

 

Torpö camping

TORPÖNS FÄRJELÄGE – ÖSTERGÖTLAND
Törpöns färjeläge Mat & Camp ligger precis vid sjön Sommen i Småland och Östergötland. Här kan du bada, hyra kanot, fiska, åka häst och vagn, göra båtturer, cykla eller åka på en ”dinnersafari” som går ut på att upptäcka bygden och samtidigt njuta av lokalproducerade läckerheter.
Mer info: torponsfarjelage.se

Ristafallet

RISTAFALLET CAMPING & RESTAURANG – JÄMTLAND
Sugen på mäktiga naturupplevelser? Då ska du besöka Sveriges svar på Niagarafallet; Ristafallet vid Indalsälven, en camping utöver det vanliga. Campingplatsen är perfekt för den som älskar sportfiske och som utgångspunkt för cykling och vandring, förbi Ristafallet går nämligen pilgrimsleden S:t. Olov som leder ända till Trondheim i Norge.
Mer info: ristafallet.com

Av Katarina Markiewicz Foto Respektive camping

Fler bra campingtips hittar du här>>

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…