Annons

Annons

Öl och vin – gott till paj och kräftor

Öl, javisst, men det passar faktiskt med vin till kräftor.

Öl, javisst, men du kan faktiskt dricka vin till kräftor.

Öl

Kaltenberg (1270) 13 kr/33 cl.
Lite gott öl som passar både kräftor och pajer. Här en tysk variant som är läskande både som drink, till skaldjur och annat mat. Lagom maltigt med ton av honung och citrus.

Annons

S:t Eriks Pale Ale (1420) 18,90 jr/33 cl.
Ale är samlingsnamnet på så kallad överjäst öl, som blir allt populärare. Detta är svenskt och har kul inslag av knäckebrödstoner, örter och en gnutta apelsin.
Vitt vin

Fairview 2015 (2268) 214 kr/3 liter.
Ett generöst och hyfsat smakrikt vin i låda från Sydafrika. Bjuder på stor mättad doft med bra druvaromer. Torrt, lite charmigt. Passar mer till pajer och som lunchvin än till själva kräftorna.

Boulder Bank 2014 (6367) 91 kr.
Här ett vin från Nya Zeeland gjort på druvan sauvignon blanc – kan även passa själva kräftan. Det är mycket friskt och druvtypiskt i både doft och smak med ton av svartvinbärsblad.
Rött vin
Côtes-du-Rhône Reserve 2013 (6018) 249 kr/3 liter.
Rött vin i låda? Här är i så fall ett av de bästa i sortimentet. Fransos alltså som lockar med god, varm kryddig doft och smak. Mycket matvänligt.

Corte Giara Corvina Veronese 2014 (22382) 75 kr.
Italienare med elegant stuk på stiltypiskt vis. Betyder doft och smak av körsbär, lite solbränt i tonen i lättdrucken mogen stil. Passar både paj, pasta och köttbit.

Nenne Wåhlander

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…