Annons

Annons

Öl och vin till midsommarbuffén

vin25-26

Öl till sillen
Gösser (11205) 12:40 kr/ 33 cl.
En ljus lager och ett klassiskt öl från Österrike. Läskande och fruktigt, passar både till sillen, laxen och grillköttet. Bjuder på balanserad beska och örtighet med aningen honungston. 5,2%.
Löwenbrau (1416) 14:30 kr/ 50 cl plus 1 kr i pant.
Här en kändis från Tyskland. Också detta en bra och omtyckt törstsläckare, passar till det mesta. Har en god brödig doft och smak med fräscha toner av citrus, som matchar den pyttelilla sötman.
Vitt vin till laxen
Albert Shoech 2013 (2135) 69 kr.
Ett gott och mysigt vin från franska Alsace som sitter som handen i handsken på sommarbuffén. Doften är inbjudande blommig och mjuk med ton av gula plommon. Smaken torr och generös och fint fruktig.
Domäne Wachau Riesling Smaragd Terrassen 2012 (4622) 119 kr.
Även detta ingår i sommarsortimentet. Ett kryddigt och härligt vin från Österrike. Har en mycket inbjudande och stiltypisk druvdoft. Smaken är torr
och välgjort fyllig. Passar både som drink och till den inkokta laxen med dilldoftande nypotatis.
Rosé till buffén
Puycheric Syrah Rosé 2013 (2209) 67 kr.
Här en gammal rosa kompis i ny fräsch årgång. Sydfranskt vin i pålitlig stil, passar både mat och prat. Aromatisk god doft och fruktig smak med toner av både bär och citrus.
Bardolino Chiaretto 2013 (2163) 69 kr.
Ett kul och klart personligt vin från Veneto i Italien. Både in­ bjudande och charmigt. Bjuder på en förförisk ton av hallon i doften och en vänligt saftig smak och ton av brända mandlar. Perfekt till sommar­maten.

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

Av Nenne Wåhlander

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…