Annons

Annons

Öl, vin & snaps till kräftskivan

vin30

Klassiska drycker till kräftorna är ett läskande gott öl och, om så önskas, en snaps. Ett vitt vin kan passa, om syra och en blommig sötma i vinet möter sältan hos de röda skaldjuren.
Öl
Staropramen Granat (1609) 16,40 kr/33 cl.
Ett ljust lageröl med måttlig och välbalanserad beska släcker törsten fint till kräftorna. Det här från Tjeckien passar till mycket med ton av torkad frukt och knäckighet.
En snaps
Aalborg Jubilaeums Akvavit (178) 254 kr/70 cl.
Även här väljer man gärna en god klassiker. Dansk nubbe, mycket välgjort och aptitretande med sin lilla sötma och toner av dill, kummin och pomerans. Finns även på halvflaska för 136 kr.
Vitt vin
Loosen Riesling Kabinett Old Vines 2013 (5369) 99 kr.
Ett tyskt rieslingvin, som med sin halvtorra smak med frisk syra väl möter sladjurens sälta. Gott med toner av fläder, melon och mineral. Passar även rätter med asiatisk kryddning.
Château du Cléray Muscadet Sèvre et Maine sur Lie 2013 (2185) 69 kr.
Här ett krispigt skaldjursvin för dig som föredrar ett helt torrt vin. Fransos med lite kryddig druvig doft, mycket fräscht och läskande i smaken. Passar också till vinkokta musslor.
Rött vin
Adobe Cabernet Sauvignon Syrah Carmenere 2012 (6298) 199 kr/3 liter.
Ett lättsamt vin i box från Chile, som passar till pajer och grillade köttbitar efter kräftorna. Välgjort och mustigt med sina örtiga toner.
Étnico Syra Merlot Cabernet 2012 (6251) 76 kr.
Ett ekologiskt vin, även detta från Chile i lättgillad grillstil. Dovt och eldigt saftigt i doften. Smaken bjuder på stiltypiska toner, inbjudande, saftigt och mulligt.

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

Av Nenne Wåhlander


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…