Annons

Annons

Olivia – och hennes pappa – rör Idoljuryn till tårar: ”Han betyder allt”

För Olivia Spicer, 16, har musiken funnits med sedan barnsben – mycket tack vare sin pappa. När hon söker till “Idol” finns han självklart vid hennes sida. “Jag vill göra pappa väldigt stolt”, säger hon i programmet.

I det tredje avsnittet av ”Idol” har turen kommit till Göteborg. Det har blivit dags för juryn att vaska fram ännu fler deltagare som går vidare till slutaudition i programmet.

En av de sökande är Olivia Spicer, 16, från Kållered.

Annons

Olivia Spicer med pappa Terry. Bild: TV4

Med sig till uttagningarna har hon tagit sin pappa, Terry Spicer. Det blir snart tydligt hur mycket hennes pappa betyder för Olivia.

– Jag vill göra pappa väldigt stolt. Det är något jag strävar mot när jag uppträder, att göra pappa stolt. Eftersom han inte blev så mycket pushad när han var liten, så pushar han mig väldigt mycket och om jag blir knockad tänker jag inte ge upp för det, säger hon i programmet.

”Han betyder allt”

Innan hon går in för att sjunga för juryn, ger Terry henne några sista goda råd på vägen.

– Jag brukar ju säga till dig att bara vara dig själv. Gå inte in där och var någon annan än dig själv. Och vad som än händer ska du veta att din pappa är ditt största fan. Jag är väldigt stolt över dig.

Olivia Spicer i ”Idol”. Bild: TV4

Inne hos juryn berättar Olivia om ett av sina bästa barndomsminnen, som handlar om både pappan och musiken.

– Det var när han satt och sjöng på Palace – han brukade sjunga jazzmusik från 50-talet – och så sa han att den här låten dedikerar jag till min dotter. Och så kom han och tog mig och satte mig i sitt knä och jag bara grät för jag var så glad. Han betyder allt för mig.

”En fullpott”

När Olivia sedan tar ton och börjar sjunga Ed Sheerans ”Castle on the hill” spricker hela juryn upp i ett enda stort leende.

– Olivia, det här kallas för en fullpott. Från sekunden du kom in här i auditionrummet föll allt verkligen på plats. Det är därför jag sitter här, det är det här jag har väntat på och det är så skönt när det verkligen händer. Jag är så tacksam för att du är här i dag, säger Nikki Amini.

Kishti Tomita, Alexander Kronlund, Nikki Amini och Anders Bagge i Idoljuryn. Bild: TV4

Känslosamt när pappan kallas in

Och Kishti Tomita vill veta mera om Olivias stora inspirationskälla.

– Får vi ta in pappa? Jag vill träffa pappa!

Terry Spicer med dottern Olivia Spicer. Bild: TV4

När pappa Terry kommer in och kramar om sin dotter i ett känslosamt ögonblick får också jurymedlemmarna svårt att hålla tårarna borta.

– Nu börjar jag också längta efter min pappa, utbrister Kishti Tomita.

– Den där familjen vill man ju flytta in till, säger Anders Bagge efter att guldbiljetten har delats ut.

Se klippet här:

”Idol” sänds måndag till onsdag klockan 20.00 i TV4.

Text: Minna Wallén-Widung

Läs också:
Här lurar världsstjärnan Kishti Tomita – totalt

Här golvar järnvägsarbetaren Gabriel hela Idoljuryn

 


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…